Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen l-a numit in functia de presedinte pe Louis Gallois, fostul sef al diviziei Airbus din Olanda, acesta fiind primul presedinte din afara familiei fondatorului Armand Peugeot, care a infiintat compania in urma cu 118 ani, potrivit Bloomberg.

Peugeot a preluat in anii '70 Citroen, iar in prezent compania este al doilea mare constructor auto din Europa, scrie Mediafax.

Membrii consiliului de administratie al Peugeot l-au ales pe Gallois, in varsta de 70 de ani, pentru a beneficia de experienta acestuia in revitalizarea unor mari companii franceze. Gallois si Carlos Tavares, care preia postul de director general la 31 martie, vor supraveghea reorganizarea companiei.

Familia Peugeot a pierdut controlul dupa ce a acceptat ca in actionariat sa intre statul francez si producatorul auto chinez Dongfenfg, in contextul dificultatilor financiare cu care se confrunta compania.

Postul de presedinte, infiintat in 1972, va fi detinut astfel pentru prima data de cineva din afara familiei Peugeot, a carei reprezentare in consiliul de administratie a fost redusa de la patru la doua locuri.

Actualul presedinte, Thierry Peugeot, si varul acestuia Robert vor ramane in consiliul de administratie, format din 14 membri, a anuntat miercuri producatorul auto. Jean-Philippe Peugeot va parasi board-ul si va deveni consilier fara drept de vot, iar sora lui Thierry, Marie-Helene Roncoroni, va demisiona.

Dongfeng va primi doua locuri in consiliul de administratie, iar statul francez altele doua.
Peugeot a incheiat in februarie un acord cu statul si Dongfeng privind recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital de 3 miliarde de euro, in urma careia guvernul francez si producatorul auto chinez vor detine participatii de cate 14%.

Pachetul de actiuni a familiei Peugeot va fi redus de la 25,5% la 14%.

Reorganizarea pune capat controlului de 118 ani al familiei Peugeot asupra unuia dintre cei mai mari constructori auto din Europa, dar care s-a confruntat cu probleme in ultimii ani dupa ce a ramas mult in urma rivalilor in privinta extinderii pe pietele emergente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri