Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen l-a numit in functia de presedinte pe Louis Gallois, fostul sef al diviziei Airbus din Olanda, acesta fiind primul presedinte din afara familiei fondatorului Armand Peugeot, care a infiintat compania in urma cu 118 ani, potrivit Bloomberg.

Peugeot a preluat in anii '70 Citroen, iar in prezent compania este al doilea mare constructor auto din Europa, scrie Mediafax.

Membrii consiliului de administratie al Peugeot l-au ales pe Gallois, in varsta de 70 de ani, pentru a beneficia de experienta acestuia in revitalizarea unor mari companii franceze. Gallois si Carlos Tavares, care preia postul de director general la 31 martie, vor supraveghea reorganizarea companiei.

Familia Peugeot a pierdut controlul dupa ce a acceptat ca in actionariat sa intre statul francez si producatorul auto chinez Dongfenfg, in contextul dificultatilor financiare cu care se confrunta compania.

Postul de presedinte, infiintat in 1972, va fi detinut astfel pentru prima data de cineva din afara familiei Peugeot, a carei reprezentare in consiliul de administratie a fost redusa de la patru la doua locuri.

Citeste si:
Peugeot aduce in gama un SUV electric in 2019
Peugeot aduce in gama un SUV...

Actualul presedinte, Thierry Peugeot, si varul acestuia Robert vor ramane in consiliul de administratie, format din 14 membri, a anuntat miercuri producatorul auto. Jean-Philippe Peugeot va parasi board-ul si va deveni consilier fara drept de vot, iar sora lui Thierry, Marie-Helene Roncoroni, va demisiona.

Dongfeng va primi doua locuri in consiliul de administratie, iar statul francez altele doua.
Peugeot a incheiat in februarie un acord cu statul si Dongfeng privind recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital de 3 miliarde de euro, in urma careia guvernul francez si producatorul auto chinez vor detine participatii de cate 14%.

Pachetul de actiuni a familiei Peugeot va fi redus de la 25,5% la 14%.

Reorganizarea pune capat controlului de 118 ani al familiei Peugeot asupra unuia dintre cei mai mari constructori auto din Europa, dar care s-a confruntat cu probleme in ultimii ani dupa ce a ramas mult in urma rivalilor in privinta extinderii pe pietele emergente.

Citeste si:
Peugeot 508 Sport va avea 360 de cai putere
Peugeot 508 Sport va avea 360...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford va concedia 20% din forta de munca din Europa