Nissan recheama un milion de vehicule in service pe piata Americii de Nord cu probleme de software care risca sa dezactiveze airbag-urile, potrivit AFP.

Modelele implicate, intre care si noua generatie de berline Altima, au fost fabricate in perioada 2013-2014, potrivit unei scrisori adresate de Nissan Agentiei americane pentru siguranta traficului rutier, scrie Mediafax.

Nissan a avertizat ca softul de activare a airbag-urilor ar putea sa inregistreze ca locul pasagerului este liber, chiar daca este ocupat de un adult, existand riscul sa nu se activeze in caz de accident.

Grupul japonez nu a precizat daca au avut loc accidente sau incidente in care au fost implicate aceste masini.

Campania de rechemari anuntata de Nissan are loc intr-o perioada in care General Motors, cel mai mare constructor auto american, este supus unor trei investigatii legate de rechemarea tardiva a 1,6 milioane de vehicule in SUA, Mexic si Canada, din cauza unei defectiuni la cheia de contact care poate provoca oprirea motorului in timpul mersului.

Aceasta defectiune de la unele modele ale GM a dus la accidente soldate cu 12 morti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri