Mercedes a inregistrat cele mai bune vanzari lunare din istorie

Producatorul de masini premium Mercedes-Benz a inregistrat in martie cele mai bune vanzari lunare din istoria companiei, precum si un nivel record al livrarilor in primul trimestru, datorita cererii in crestere de masini compacte, scrie Bloomberg.

Livrarile Mercedes-Benz au urcat in martie cu 13%, la 158.523 de masini si SUV-uri. In Europa, livrarile producatorului german au crescut cu 7,6%, cu un avans de 20% pe piata britanica, peste ritmul pietei, de 18%. In SUA, livrarile au urcat cu 11% in martie, scrie Mediafax.

In primul trimestru, vanzarile au atins un nou maxim de 374.276 de masini si SUV-uri, fiind cu 15% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

In urma informatiilor, actiunile Daimler, compania mama a Mercedes-Benz, au crescut cu 1,7%, la cel mai ridicat nivel interbancar atins dupa 11 decembrie 2007. In acest an, titlurile Daimler au avansat cu 13%, conferind grupului o capitalizare de piata de 75,9 miliarde de euro.

Mercedes-Benz a inregistrat in ultimele noua luni cresteri ale vanzarilor de peste 10%, datorita cererii pentru automobile compact si Clasa E.

Citeste si:
Mercedes-Benz prezintă modelul electric EQA pe 20 ianuarie
Mercedes-Benz prezintă...

Producatorii germani de vehicule de lux Mercedes-Benz, BMW si Audi beneficiaza de redresarea pietei auto europene, dupa declinul ultimilor sase ani. In Marea Britanie, vanzarile auto au atins in martie cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

Mercedes-Benz are in plan lansarea a 30 de noi modele pana in 2020, pentru a redobandi pozitia de lider pe piata automobilelor de lux, de la BMW. Audi se afla pe locul al doilea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri