Carlos Ghosn: Piata auto din Europa isi va reveni in acest an

Cererea de automobile la nivel global va creste in acest an, pietele din China si SUA continuand expansiunea in timp ce Europa va traversa o revenire solida, a declarat Carlos Ghosn, directorul general al Renault si Nissan, citat de Bloomberg.

"In Europa va avea loc o mare revenire. Sunt multe evolutii promitatoare in 2014 si in alte regiuni, si fara indoiala multi veti vedea multi producatori auto pregatindu-se pentru viitor", a afirmat Ghosn intr-un interviu acordat la ceremonia de inaugurare a unei fabrici Nissan din Brazilia, scrie Mediafax.

Seful Renault-Nissan a precizat unele state emergente din Africa si Orientul Mijlociu vor traversa de asemenea o perioada de boom pe piata auto.

Ghosn a subliniat si potentialul ridicat al Braziliei, precizand ca dezvoltarea pietei depinde in mare masura de politicile economice ale guvernului si de nivelul investitiilor in infrastructura.

Veniturile Renault au crescut anul trecut cu 0,5%, la 40,9 miliarde euro, in timp ce profitul net al grupului francez a coborat la 586 milioane euro.

Citeste si:
Pierderi de 8 mld. de euro în 2020, pentru un mare constructor auto
COVID-19 a pus gând rău...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri