Solicitarea de identificare a unui astfel de sistem, care sa denote ca Romania este o tara "cu adevarat europeana", i-a fost transmisa in sedinta de guvern, in fata presei, ministrului Transporturilor, Dan Sova, de catre premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

"Bariera la autostrada nu o folosim zilele astea, nu? Sper sa nu mai vedem cozi la bariera aia. Dar poate ajungem si noi o tara cu adevarat europeana, sa punem acel sistem prin care sa se plateasca bariera, dar sa nu se mai stea la coada. Sper ca sistemul putem sa-l implementam anul acesta", i-a spus Ponta ministrului Transporturilor, la inceputul sedintei de guvern, in fata presei.

El i-a cerut si ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, ca, la acest sfarsit de saptamana, sa nu fie pregatite "doar radarele", ci si reteaua sanitara sau alte institutii cu atributii de interventie in situatiile care se impun.

Luni, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat ca turistii care vor merge sa petreaca minivacanta de 1 Mai pe litoral nu vor mai plati taxa de trecere a podului de la Fetesti de pe Autostrada Soarelui in zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, masura luata pentru fluidizarea traficului.

Citeste si:

Astfel, in 30 aprilie, incasarea taxei pentru utilizarea podului peste Dunare va fi suspendata intre orele 12.00 si 24.00, in 1 mai, de la miezul noptii si pana la ora 16.00, iar in 4 mai, intre orele 7.00 si 24.00.

Aceeasi masura a mai fost aplicata si vara trecuta, la sfarsit de saptamana, din cauza cozilor care se formau pe distante de cativa kilometri in week-end.

Peste 30.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca minivacanta de 1 Mai la mare, cei mai multi urmand sa ajunga pe litoral cu masinile.