China vrea sa construiasca 13.000 de kilometri de cale ferata pentru un tren de mare viteza care sa faca legatura cu America, scrie Wall Street Journal.

Trenul ar trebui sa plece din Beijing, sa treaca prin Siberia, Alaska si Canada, pentru a ajunge in America.

Excursia include 200 de kilometri de tunel subacvatic sub stramtoarea Bering. La o viteza de 350 de kilometri pe ora trenul va ajunge din America in China in mai putin de doua zile.

In 2010, s-a mai vorbit despre o retea feroviara de mare viteza care sa lege Londra de Beijing. In proiectele Chinei este si un tunel subacvatic, care ar urma sa lege sud-vestul provinciei Yunnan din China, de Laos, Vietnam, Cambodgia, Myanmar si Thailanda.

Proiectul denumit “China - Rusia - Canada – America” consta in patru linii de cale ferata. Prima va face legatura cu Londra, via Paris, Berlin, Varsovia, Kiev si Moscova, unde se va imparti in doua rute, una catre China prin Kazahstan si alta prin estul Siberiei. O a doua linie va porni din Urumqi, vestul Chinei si va face legatura cu Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turcia si Germania. A treia ruta va porni din sud-vestul orasului Kunming catre Singapore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri