Cu taxa pe valoare adaugata inclusa, valoarea contractul se ridica la 1,55 milioane euro. Participantii trebuie sa depuna o garantie de 110.000 lei, echivalentul a 25.000 euro, cu o valabilitate de 100 de zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor, respectiv 4 iulie, se arata intr-un anunt de participare publicat pe platforma e-licitatie.ro.

Daca ofertantii sunt IMM-uri, atunci cuantumul garantiei se reduce la jumatate. Ofertele trebuie mentinute o perioada de minim 90 de zile de la data depunerii acestora. BNR va selecta oferta cu pretul cel mai scazut, in aceeasi zi, iar platile aferente contractului se vor efecuta din fondurile proprii ale bancii, scrie Mediafax.

Daca se situeaza pe primul loc mai multe oferte cu acelasi pret, banca centrala le va solicita reofertarea in plic inchis, pentru desemnarea castigatorului. Furnizorul va constitui o garantie de buna executie, in valoare de 10% din pretul contractului, fara TVA (redusa la jumatate pentru IMM-uri), in zece zile de la data semnarii contractului, sub forma unui instrument de garantare emis de o banca sau companie de asigurari.

BNR a mai achizitionat in toamna anului 2012 cinci autoturisme in leasing operational de la UniCredit Leasing Fleet Management pentru 3,1 milioane lei (680.000 euro), fara TVA, contractul fiind incheiat pe o durata de patru ani.