Daimler si Nissan Motor vor produce vehicule de lux la o noua fabrica de 1 miliard de euro (1,4 miliarde dolari) care va fi construita in Mexic, acesta fiind cel mai mare proiect convenit de cele doua companii in cadrul unui parteneriat vechi de patru ani, relateaza Bloomberg.

Cei doi constructori auto vor asambla pana la 300.000 de automobile Mercedes-Benz si Infiniti, la o unitate de productie care va fi infiintata iin apropierea fabricii Nissan din Aguascalientes, deschisa in noiembrie 2013, intr-un proiect de 2 miliarde de dolari. Noua unitate de productie va intra in exploatare in 2017.

"Acest proiect arata cum colaborarea noastra, care a inceput in Europa, a dobandit anvergura mondiala", a declarat Carlos Ghosn, director general al aliantei Renault-Nissan. Daimler colaboreaza cu alianta Renault-Nissan din 2010. Parteneriatul, concentrat initial pe masinile de oras si vehiculele comerciale usoare, s-a extins intre timp pentru a include motoare si sisteme de transmisie.

Proiectul anuntat vineri va ajuta extinderea gamei Infiniti si reducerea costurilor pentru Mercedes, care vrea sa devanseze BMW in privinta vanzarilor si profitului, pana la sfarsitul deceniului. Daimler si Nissan vor crea o companie mixta cu participatii egale pentru administrarea constructiei si operarii fabricii din Mexic, care va ajunge la aproape 5.700 de angajati.

Productia modelelor Infiniti este programata sa inceapa in 2017, iar pentru Mercedes un an mai tarziu. Cele doua companii anticipeaza ca fabrica va ajunge la capacitate maxima in 2021. Cu aceasta decizie, Mercedes urmeaza exemplul Audi, al doilea mare producator de automobile de lux din lume, care vrea sa inceapa asamblarea de SUV-uri in orasul mexican San Jose Chiapa, in 2016.

Citeste si:
12 modele Dacia, Renault, Nissan au un motor defect - Le Monde
12 modele Dacia, Renault,...

BMW analizeaza mai multe amplasamente in Mexic, pentru o noua fabrica in America de Nord, au declarat in aprilie persoane apropiate situatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Nissan Navara primeste o serie de imbunatatiri