General Motors continua campania record de rechemari cu inca 400.000 de masini

General Motors, care a rechemat in acest an un numar record de 20 de milioane de autoturisme si camionete in America de Nord pentru remedierea unor deficiente, a adaugat la campanie alte 428.111 vehicule, relateaza Bloomberg.

GM a anuntat ca trebuie sa regleze softul care controleaza sistemul de transmisie la 392.459 de pickup-uri si SUV-uri 4X4, intre care modele Chevrolet Silverado si GMC Sierra si 2015 si modele Chevy Tahoe si Suburban, relateaza Mediafax.

In cazul acestor vehicule este posibil ca sistemul sa se inchida automat, iar rotile sa nu mai fie actionate, a anuntat compania. Daca vehiculele sunt in stationare, atunci este posibl ca acestea sa se deplaseze singure, daca nu este trasa frana de mana.

GM a precizat ca nu are cunostinta despre producerea unor accidente sau raniri din acest motiv. Producatorul auto a rechemat in ultima perioada mai multe vehicule decat in mod obisnuit, pe fondul unei investigatii din SUA legata de intarzierea cu care a chemat in service circa 2,59 de autoturisme din cauza unui senzor de incendiu defect care a dus la accidente soldate cu moarte a cel putin 13 persoane.

GM a mai anuntat deja rechemarea a 29.019 vehicule Chevrolet Cruzes fabricate in 2013 si 2014, pentru inlocuirea unei componente la airbagul soferului. De la inceputul lui 2014, GM a rechemat un numar de doua ori mai mare de autoturime si camioneze in America de Nord decat a comercializat anul trecut la nivel mondial.

Citeste si:
General Electric și Ford vor produce 50.000 de aparate de...
Coronavirus: General Electric...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bonusul de 55 de mil. de dolari al lui Elon Musk, motiv să fie dat afară
Setari Cookie-uri