Tendinte in leasing operational

Companiile aleg in leasing operational masini din clasa mica si compacta, cu o motorizare sub 1,6 litri si costuri scazute de operare.

Companiile de leasing operational detin peste 15% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi. Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services.

Citeste si:

Piata de leasing operational ar putea ajunge la 47.000 de unitati la finalul anului 2014. “Cererea pentru servicii de Leasing Operational si management de flota auto a crescut semnificativ in prima parte a acestui an. La aceasta au contribuit atat relansarea investitiilor, prin majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cat si cresterea competitivitatii, care a determinat o reducere a costurilor pentru clientii finali”, a declarat Daniel Ivan, presedinte ASLO.

La nivelul membrilor asociatiei, care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 69%, urmate de management de flote 23%, restul reprezentand leasing operational (exclusiv finantare). Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011.