Cu modernizarea a 8 centre din tara, aproximativ 80% din reparatiile BMW vor putea fi sustinute de programul BMW Advance Body Repair. Investitia facuta de dealeri BMW Group Romania se ridica la aproximativ 250.000 euro de unitate. Romania devine astfel prima tara din Europa de Sud-Est care ofera o serie de solutii pentru reparatii moderne, care asigura un standard bun de siguranta, dar si solutii inteligente, mai accesibile si mai rapide.

Investitia necesara pentru a respecta standardele Advanced Body Repair include echipamente pentru reparatii in aluminiu, noi metode de nituire si lipire in locul metodelor traditionale de sudura pentru anumite parti ale caroseriei si solutii „spot repair” sau „smart repair”. Acestea presupun reparatii precise, fara a mai fi necesare abordari mai costisitoare precum vopsirea integrala a unei piese sau schimbarea acesteia.

In cazul unui spot repair se executa doar vopsirea punctelor de caroserie afectate si nu componente intregi ale automobilului. Solutiile de reparatie a parbrizului pot elimina, in anumite situatii, nevoia de inlocuire. Tapiteria se poate reconditiona prin vopsire sau inlocuirea unor bucati deteriorate. Prin solutii smart repair, costul reparatiilor unui automobil afectat de grindina poate sa fie in medie de 5 ori mai mic.

Citeste si:

In contextul unei reparatii intr-un service autorizat al marcii, toti parametrii de garantie se mentin valabili: trei ani pentru vopsea si 12 ani anti-coroziune. In cazul unui accident care provoca deformari semnificative ale caroseriei, reparatiile garanteaza integritatea structurala a automobilului, pastrand siguranta pasiva la nivelul unui automobil nou. Folosirea pieselor originale, proiectate in conformitate cu testele de impact, asigura un rol esential.

In paralel cu noile echipamente, a fost dezvoltat un program de training continuu care include stagii de pregatire la BMW Training Academy din München pentru tinichigerie si la Bucuresti pentru vopsitorie. "Este un efort important pe care partenerii nostrii de service il fac pentru a imbunatatii serviciile. Suntem prima tara din regiune care face acest pas important si avem astfel acces la tehnologii si solutii de reparatii ultramoderne. Prin echipamente, training si procese noi, putem oferi - costuri reduse si lucrari mai rapide. In plus, un automobil reparat de noi are acelasi nivel de siguranta pasiva ca un automobil nou. BMW Advanced Body Repair pune baza unor program noi de colaborare cu asiguratorii. Asiguram costuri mai mici, o comunicare mai buna si un nivel de transparenta mai mare”, a explicat Mario Moser, after sales & sales channel development manager BMW Group Romania.

Potrivit reprezentantilor dealerului BMW Automobile Bavaria Otopeni, doar marcile BMW si MINI vor fi primite in service. Automobile Bavaria a fost infiintata la Brasov in anul 1994, cand a devenit si importator pe plan local al marcii BMW, iar in 2001 a preluat importul marcii Mini. In 2007, constructorul german de automobile si-a deschis reprezentanta in Bucuresti, preluand astfel activitatea de import pe piata din Romania a celor doua marci. In total, reteaua de dealeri a companiei este formata din 14 reprezentante, noua in Romania si cinci in Germania.