CNADNR vrea sa contracteze servicii de proiectare si lucrari de executie pentru constructia variantei de ocolire a orasului Satu Mare, contractul avand o valoare estimata cuprinsa intre 693,4 (157,6 milioane euro) si 812,4 milioane lei (184,6 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul este evaluat la 559,2 milioane lei fara TVA, suma la care se vor raporta ofertantii in alcatuirea propunerii financiare. Ulterior, CNADNR poate opta pentru achizitia unor servicii suplimentare de 95,9 milioane lei, astfel incat valoarea estimata totala a contractului ajunge la 655,1 milioane lei, fara TVA. Durata acordului, cofinantat cu bani europeni, prin Programul Operational Sectorial de Transport, va fi de patru ani de la data atribuirii, scrie Mediafax.

Traseul initial al acestei sosele, de 19,5 kilometri, a fost avizat de CNADNR inca din 2006. "In anul 2007 au fost aprobati indicatorii tehnico - economici pentru studiul de fezabilitate - «Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare». In anul 2012, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a solicitat ca proiectul pentru varianta de ocolire a muncipiului Satu Mare sa fie revizuit si actualizat", se arata intr-un document anexat anuntului de participare publicat de CNADNR. Constructorii vor fi selectati prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, si pot depune ofertele sau cererile de participare pana la 10 noiembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vacante anulate din cauza reparatiilor de pe Autostrada Soarelui