CNADNR a anuntat, in septembrie, ca organizeaza o noua licitatie deschisa privind achizitia de sare pentru deszapezire, doar pentru iarna 2016-2017, dupa ce singurul producator de sare din Romania, Salrom, nu a depus nicio oferta la licitatia anterioara, din iulie, pentru sarea necesara pentru urmatorii patru ani.

Contractul, denumit "Furnizare sare pentru deszapezirea necesara in campania de iarna 2016-2017", are o durata de sase luni, iar firmele interesate trebuie sa dispuna der experienta.

”Ofertantul trebuie sa demonstreze ca a livrat in ultimii trei ani produse similare cu cele supuse procedurii de atribuire, in valoare cumulata de cel putin 18,9 milioane lei, fara TVA”, se arata in anunt, citat de News.ro.

Nu este clar daca Salrom va depune o oferta, in conditiile in care este singurul producator de sare din Romania.

In lipasa unei oferte a Salrom, ofertele ar putera fi depuse de intermediari, care cumpara sare de la Salrom sau din strainatate si revand apoi, la un pret mai mare, marfa catre CNADNR.

Citeste si:

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 27 octombrie, iar data limita de evaluare a ofertelor este 21 noiembrie.

Licitatia a fost lansata dupa esecul unei licitatii anterioare, in care CNADNR a incercat sa cumpere sare pentru deszapezire pentru urmatoarele patru ierni in acelasi timp.

La licitatia de "sare pentru deszapezire necesara in perioada 2016 - 2020", pentru totate cele sapte directii regionale: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta, valoarea estimata a contractelor era de 363,3 milioane lei (81,6 milioane euro).

Licitatiile au esuat, insa, dupa ce compania a primit, pana la termenul limita din 29 iulie, o singura oferta, pentru directia regionala Cluj, de la o firma de transport din Salaj.

Compania de stat Salrom a precizat, la solicitarea News.ro, ca nu a participat la licitatie din cauza ”conditiilor contractuale dezavantajoase pentru ofertant prevazute in caietul de sarcini”.

Sursa foto: VioNet