Romanii au inmatriculat in octombrie 830 de vehicule noi Ford, o cifra record pentru marca americana care a depasit VW si s-a clasat pe locul 2 dupa Dacia, reiese din datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Cota de piata in octombrie a fost de 9,3%, cresterea inregistrata de Ford fiind de 74% comparativ cu luna octombrie a anului 2013, cand au fost inmatriculate 478 unitati. Cel mai bine vandut model Ford din luna octombrie a fost Fiesta (313 unitati), urmat de Focus (187 unitati) si Mondeo (88 unitati). Si in octombrie, flotele au dominat, astfel ca aproximativ 75% din unitatile Ford inmatriculate in aceasta luna s-au incadrat in aceasta categorie.

In primele 10 luni, au fost inmatriculate 6.064 unitati Ford, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut, marca fiind al treilea cel mai vandut brand de masini noi in Romania, cu o cota de piata de 8,5%. Ford se asteapta la vanzari in crestere si pe final de an, ca urmare a lansarii noului model Focus in ultima saptamana a lunii noiembrie.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri