Calatorii europeni platesc mai mult decat cei de pe alte continente pentru transportul in comun, arata un studiu Statista. Capitala cu cele mai scumpe bilete nu este insa Londra, cel mai mare pret pe bilet fiind in Peninsula Scandinava.

Astfel, capitala unde locuitorii platesc cel mai mult pe bilet de transport in comun este Oslo (Norgevia), unde biletul costa 4,14 euro. In capitala Danemarcei, Copenhaga, biletul pentru transportul in comun costa 3,94 de euro. Preturile depasesc 3 euro si in Elvetia sau Suedia, arata publicatia britanica The Independent.

Capitala Marii Britanii este abia pe locul cinci, cu toate ca transportul in comun londonez este cunoscut ca fiind foarte scump. In Londra un bilet costa 3.07 euro.

Singurul oras din topul primelor 10 care nu este european este Sydney, unde un bilet ajunge la 2.77 euro.

In Germania, preturile sunt la fel de ridicate, iar calatorii trebuie sa scoata din buzunar 2.61 euro pentru un bilet, atat in Frankfurt cat si in Munchen.

Citeste si:
10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro
10 SUV-uri plug-in hybrid cu...

In Bucuresti, preturile sunt considerabil mai mici. Astfel, o calatorie Ratb, pe liniile urbane, costa 1,3 lei, echivalentul a mai putin de jumatate de euro, in timp ce la metrou un bilet de doua calatorii valoreaza 4 lei, aproape un euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Măsuri pentru susținerea turismului din Capitală, anunțate de Gabriela Firea
Setari Cookie-uri