Amenzi pe care risti sa le primesti in marile orase europene daca esti prins fara bilet in mijloacele de transport sau daca fumezi in locuri interzise

Atunci cand ne petrecem concediul in strainatate nu trebuie sa uitam ca putem sa primim amenzi usturatoare daca ne aprindem tigara in locuri unde fumatul este interzis sau daca suntem prinsi fara bilet in mijloacele de transport in comun. Si consumul de alcool in spatiul public poate sa ne faca gaura in buget, un exemplu fiind Madridul, unde se dau amenzi de 600 de euro, conform Adevarul.

Vacanta petrecuta in Europa poate include si cheltuieli neprevazute daca nu stim detalii aparent banale, dar care ne pot aduce amenzi destul de consistente in unele dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Europa. La Londra, de exemplu, amenda pentru ca ai calatorit fara bilet cu un mijloc de transport in comun ajunge la 1.000 de euro.

In capitala Frantei, calatoritul fara bilet poate atrage o amenda cuprinsa intre 68 si 98 de euro De asemenea, autoritatile din Roma au instituit o amenda maxima de 10.000 de euro pentru persoanele care urineaza in locuri publice, mai ales ca multi dintre turistii care viziteaza frumoasa capitala italiana nu au rabdarea sa caute o toaleta publica si prefera o varianta la indemana. Si la Berlin se dau amenzi pentru urinatul in locuri publice, dar suma este mult mai mica, de aproximativ 20 de euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: tomertu / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri