La nivel mondial vanzarile au crescut cu 12,7% la 1,04 milioane masini. Inceputul de an a fost la fel de bun pentru Skoda, in luna ianuarie 2015, vanzarile Skoda au crescut cu 7,5% fata de ianuarie 2014, aceasta luna devenind astfel luna cu cele mai bune vanzari din istoria companiei.

Cele mai noi modele Skoda

Noua Skoda Fabia Combi este pe piata de la mijlocul lunii ianuarie, iar in vara va ajunge pe strazi si cea de-a treia generatie a limuzinei Skoda Superb, lansata pe 17 februarie in Praga. Cehii spun ca noul Superb vine cu 29 de caracteristici “simply clever – pur si simplu inteligent” care fac viata mai usoara pentru sofer si pasageri, dintre care 23 sunt noi pe acest model, iar 10 sunt complet noi pentru marca. Noile motorizari Skoda Superb sunt cu 30% mai eficiente decat la generatia anterioara, au un consum mai mic de carburant si emisii reduse.Skoda Fabia

Skoda Auto este una dintre cele mai vechi companii auto din lume. Incepand cu 1895, la sediul din Cehia, situat in Mladá Boleslav, au fost produse mai intai biciclete, iar apoi motociclete si automobile. In prezent sunt produse sapte modele de autoturisme: Citigo, Fabia, Roomster / Praktik, Rapid, Octavia, Yeti si Superb. Compania apartine, din 1991, de Volkswagen si opereaza in trei locatii din Republica Ceha, produce in China, Rusia, Slovacia si India, in principal prin intermediul unor parteneriate incheiate in cadrul Grupului, precum si in Ucraina si Kazahstan prin intermediul unor parteneri locali. Skoda Auto are la nivel mondial peste 25.800 de angajati si activeaza in peste 100 de piete.