Francezii de la Dacia pun conditii ca sa nu-si mute afacerile din Romania.

Guvernul trebuie sa termine pana in 2020 Autostrada Sibiu-Pitesti, sindicatele sa-si reduca pretentiile salariale si romanii sa fie stimulati sa cumpere mai multe masini.

„Ceea ce asteptam cu adevarat din partea Guvernului este ca autostrada sa fie terminata pana in 2020”, a spus Nicolas Maure, presedintele Dacia, citat de Digi24.

Francezii de la Dacia au dat saptamana trecuta ultimatum Guvernului. Daca autostrada nu este gata in cinci ani, renunta la uzina de la Mioveni in favoarea celei din Maroc. Dar soarta fabricii depinde si de pretentiile salariale ale muncitorilor, care ii pot determina pe manageri sa inchida portile.

Daca cei de la Dacia o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc.

Premierul Victor Ponta a declarat la Brasov, intrebat despre protestul organizat la Mioveni de angajati de la Dacia, ca daca acestia ”o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc”, el facand apel la ratiune din partea liderilor de sindicat.

Intrebat ce parere are despre protestul angajatilor de la Dacia, nemultumiti ca fabrica ar avea pierderi din cauza ca autostrada Sibiu-Pitesti nu a fost construita, premierul a raspuns: ”Hai sa fim seriosi. Eu stiu ca sunt pe profit“.

Premierul a facut apel la liderii de sindicat de la Dacia sa fie rezonabili, pentru ca altfel compania isi poate muta productia in alta tara.

”Eu mai stiu ca, daca o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat, eu stiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, stiu foarte bine cate proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, stiu foarte bine ca Dacia este importanta pentru noi si pentru Romania si fac un apel la ratiune din partea lor, pentru ca la un moment dat au fost foarte aproape, in decembrie daca nu ma insel, de o criza mare cu patronatul, nu cu noi. Intotdeauna sa fie rezonabili pentru ca altfel, nu uitati, Dacia are o varianta si eu nu vreau sa-i vad, din cauza grevelor si a sindicatelor, ca se muta in alta parte“, a adaugat Ponta.

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar si rude ale acestora, au protestat, joi, in centrul orasului Mioveni, cerand Guvernului inceperea lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu, modificarea Codului Muncii si exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de regionalizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri