Ponta: Daca cei de la Dacia o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Brasov, intrebat despre protestul organizat la Mioveni de angajati de la Dacia, ca daca acestia ”o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc”, el facand apel la ratiune din partea liderilor de sindicat, transmite Mediafax.

Intrebat ce parere are despre protestul angajatilor de la Dacia, nemultumiti ca fabrica ar avea pierderi din cauza ca autostrada Sibiu-Pitesti nu a fost construita, premierul a raspuns: ”Hai sa fim seriosi. Eu stiu ca sunt pe profit“.

Premierul a facut apel la liderii de sindicat de la Dacia sa fie rezonabili, pentru ca altfel compania isi poate muta productia in alta tara.
”Eu mai stiu ca, daca o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat, eu stiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, stiu foarte bine cate proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, stiu foarte bine ca Dacia este importanta pentru noi si pentru Romania si fac un apel la ratiune din partea lor, pentru ca la un moment dat au fost foarte aproape, in decembrie daca nu ma insel, de o criza mare cu patronatul, nu cu noi. Intotdeauna sa fie rezonabili pentru ca altfel, nu uitati, Dacia are o varianta si eu nu vreau sa-i vad, din cauza grevelor si a sindicatelor, ca se muta in alta parte“, a adaugat Ponta.

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar si rude ale acestora, au protestat, joi, in centrul orasului Mioveni, cerand Guvernului inceperea lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu, modificarea Codului Muncii si exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de regionalizare.

Protestatarii s-au adunat in centrul orasului Mioveni, pentru a-si exprima nemultumirea fata de ”tergiversarea de catre Guvern a inceperii lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti”. Manifestantii au solicitat, de asemenea, modificarea unora dintre prevederile Codului Muncii, considerand ca acesta contine unele ”prevederi abuzive pentru salariati”, si au acuzat, totodata, lipsa de proiecte din partea autoritatilor privind cresterea numarului locurilor de munca.

Citeste si:
PRO România și ALDE fuzionează
PRO România și ALDE fuzionează

Liderii de sindicat care au luat cuvantul la protest au spus ca se tem ca isi vor pierde locurile de munca, din cauza lipsei autostrazii si au acuzat faptul ca ”o prioritate a clasei politice este acordarea de pensii speciale pentru parlamentari”.

Protestatarii au scandat ”Jos Guvernul”, ”Jos, jos Guvern mincinos” si ”Toti pentru unul, unul pentru toti”.

”Intreaga clasa politica este de vina pentru ceea ce se intampla azi cu noi, minciunile lor trebuie sa inceteze. Trebuie sa-i facem sa inteleaga ca lucreaza pentru noi”, a spus liderul unuia dintre sindicatele care participa la acest protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

”Sindicatul Autoturisme Dacia a hotarat sa demonstreze fata de Guvernul Ponta pentru minciunile si pentru inducerea in eroare a intregii natiuni. Au facut promisiuni de care nu s-a tinut cont. Au promis modificarea Codului Muncii, au promis constructia autostrazii Pitesti - Sibiu. Nu s-au tinut de aceste promisiuni. Constructia autostrazii Sibiu - Pitesti se poate realiza cu 85% din fonduri cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect sa nu fie realizabil. Este o constructie de interes economic national si european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decat Guvernul Ponta. Jos Guvernul Ponta! (…) Ponta s-a ascuns in spatele sovaielilor sovaielnicului Sova, in spatele ministrului Ioan Rus care se pare ca e mult mai preocupat de afacerile din Cluj Napoca (…) Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de munca si nici constructia autostrazii Sibiu - Pitesti. Toate investitiile se dezvolta in zona Clujului, in Ardeal. Ce a facut Ioan Rus de cand este ministrul Transporturilor? Nimic pentru Romania, numai promisiuni, promisiuni desarte”, a afirmat in discursul sau Anghel Marin, vicepresedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

Citeste si:
Dacia Spring Electric are în sfârșit prețuri oficiale
Dacia Spring Electric are în...

La protest, care a fost autorizat, participa nu doar sindicalisti de la Uzina de automobile Dacia, ci si rude ale acestora, precum si sindicalisti din Posta Romana, Penitenciarul Colibasi si de la alte sindicate.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri