Victor Ponta i-a raspuns, luni, lui Klaus Iohannis, care l-a acuzat ca nu s-a consultat cu el inainte de a face declaratiile de la Sofia, premierul spunand ca cineva trebuie sa faca publica pozitia Romaniei, in conditiile in care ”presedintele nu face nimic” si tace la Bruxelles ca ”surda in hora”.

”Problema nu este ce spune domnul Iohannis, ci problema este ca nu face nimic. Domnul Iohannis merge la Bruxelles si tace, se intoarce de la Bruxelles si tace. Stiti vorba aceea, ca surda in hora (...) Interesul meu este ca politicile noastre sa fie eficiente si cunoscute”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

El a mai spus ca nu avea nevoie de mandat ca sa se intalneasca cu ceilalti prim-ministri. "Daca n-ar fi de ras, ar fi plans... De fiecare data domnul Basescu ii intinde o capcana, iar domnul Iohannis, fiind doar arogant si nimic altceva, cade in capcana. Mandat sa ce, sa ma intalnesc cu ceilalti prim-ministri? Pai ce, sunt viceprimar la Sibiu sa-i cer mandat? Ma intalnesc cu ceilalti prim-ministri cand cred eu ca e bine, mai ales ca ma intalnesc pentru binele Romaniei", a afirmat Ponta.

"Restul, cred ca domnul Iohannis habar n-are ce am vorbit noi la Sofia (...) S-a dus ca surda la hora si, cum s-a dus, asa s-a si intors", a adaugat Ponta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Arad, despre afirmatiile premierului Victor Ponta privind o pozitie comuna a Romaniei, Bulgariei si Serbiei in cazul inchiderii frontierelor, ca prim-ministrul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a ”plimbat pana la Sofia”.

Magistratii se duc la...
Citeste si: Magistratii se duc la Bruxelles: Protest la Comisia Europeana

”Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat pana la Sofia, s-a intalnit cu alti prim-ministri, chestiune care este interesanta ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat sa angajeze Romania in vreun fel. Aceste declaratii pe care le-a facut sunt total neangajante pentru mine”, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat de jurnalisti daca va discuta cu premierul Victor Ponta privind declaratiile facute de acesta la Sofia, Iohannis a raspuns: ”Da, cu siguranta! Dupa ce ma voi intoarce de la Bruxelles vom avea o discutie pe aceasta tema”.

Victor Ponta a declarat, sambata, la Sofia, in urma intalnirii cu premierii bulgar si sarb, ca inchiderea frontierelor celor trei tari migrantilor, daca Germania si Austria le vor inchide pe ale lor, va fi pozitia celor trei state la mini-summitul de duminica de la Bruxelles.

Bulgaria, Romania si Serbia vor fi pregatite sa-si inchida frontierele migrantilor, in cazul in care Germania si Austria vor face acest lucru, a declarat anterior premierul bulgar Boiko Borisov. "Noi, cele trei tari, suntem pregatite, daca Germania si Austria isi inchid frontierele, sa nu ne lasam tarile sa devina zone-tampon. Vom fi pregatiti sa inchidem frontierele", a declarat Borisov pentru presa. "Nu ne vom expune tarile presiunii devastatoare a milioane (de oameni) care vor veni", a subliniat el.

Activ Property Services:...
Citeste si: Stocul speculativ de birouri din Piata Victoriei creste la 260.000 mp

Premierul roman Victor Ponta a spus ca aceasta va fi pozitia comuna a celor trei tari la reuniunea extraordinara a sefilor de stat si de guverne convocata duminica la Bruxelles in vederea abordarii crizei migrantilor in Balcanii de Vest. Mii de pe persoane care incearca sa ajunga pe aceasta ruta in Germania sunt blocate deja in conditii care se deterioreaza.

"Noi ne indeplinim obligatiile, noi suntem solidari cu toata Europa", a spus Ponta. "Dar responsabilitatea nu le poate reveni doar unor tari", a adaugat el. "Daca vor exista tari care isi vor inchide frontierele sau care vor construi garduri, noi avem dreptul sa ne aparam in timp util", a continuat Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Klaus Iohannis, despre Brexit: Mingea este clar in curtea britanicilor