Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marti, ca afirmatia lui Victor Ponta privind faptul ca ”Iohannis e un lucru” dovedeste faptul ca premierul ”dispretuieste orice cetatean roman”, jignind sistematic si bazandu-si campania pe ”calomnii” la adresa prezidentiabilului ACL, potrivit Mediafax.

Orban a fost intrebat cum vede faptul ca premierul Victor Ponta a sustinut ca ”Iohannis e un lucru”, iar el personal este un om. ”Astfel de afirmatii care sunt impotriva evidentei arata cat de ticalos este Victor Ponta. Cum sa te referi la un roman care este contracandidatul tau la Presedintie si care a obtinut in primul tur milioane de voturi, implicit increderea din partea a milioane de romani, sa te referi in acest mod bascalios si zeflemitor. Asta ii arata pe Victor Ponta cine este el, de fapt. Victor Ponta dispretuieste orice cetatean roman, Victor Ponta este un individ care este in stare sa spuna orice, sa faca orice, pentru a pune mana pe putere. Victor Ponta a jignit sistematic in aceasta campanie candidatul nostru”, a declarat Orban.

Obiectivul numarul 1, urmarit de Victor Ponta a fost de a-l defaima pe Iohannis.

Vicepresedintele PNL a mai sustinut ca ”singurul obiectiv” urmarit de Victor Ponta in primul tur al prezidentialelor a fost acela de a-l ”defaima, de a-l calomnia pe Klaus Iohannis, acela de a inventa tot felul de ineptii despre Klaus Iohannis”. ”Ati vazut cum s-au comportat Victor Ponta si Guvernul fata de 3 milioane de romani care lucreaza in strainatate si care sunt parte a natiunii romane.

Din cauza ca vroiau sa voteze cu Klaus Iohannis nu au fost lasati sa voteze. Fiecare roman care a plecat in bejenie si este obligat sa castige o paine in alte tari si nu in tara lui are in tara parinti, tati, mame, bunici, multi au copii, multi au frati aici in tara. Frati ai celor care lucreaza afara, parinti, bunici, copii, votati voi pentru fratii nostri care au fost impiedicati sa voteze! Si votati asa cum vor ei sa voteze, votati impotriva lui Victor Ponta, votati impotriva clanului de jefuitori care sta in spatele lui Victor Ponta si vrea sa ingenuncheze democratia”, a declarat Orban.

Iohannis, acuzat ca se adreseaza lucrurilor, in timp ce Ponta se adreseaza oamenilor

El a mai sustinut ca Victor Ponta nu ar mai avea de unde sa obtina voturi suplimentare fata de primul tur al prezidentialelor si astfel s-ar justifica "agresivitatea" acestuia. ”Nu are de unde sa ia votul, din cauza asta PSD continua acest stil de campanie care se bazeaza numai pe minciuni, pe o propaganda de tip bolsevic si care nu are nimic de transmis romanilor decat fiere, ura, venin”, a afirmat Orban.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, miercuri, liderilor PSD din teritoriu, intr-o videoconferinta sustinuta de la sediul central al partidului, ca liderul PNL Klaus Iohannis e un „lucru” care se adreseaza lucrurilor, in timp ce el este un om, un roman care se adreseaza oamenilor, romanilor. „Domnul Iohannis se adreseaza lucrurilor. Eu ma adresez oamenilor, romanilor. Domnul Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un roman ca toti cei din Transilvania, din Moldova, din Oltenia, din Bucuresti si vreau sa facem o tara pentru oameni, nu pentru lucruri”, a spus Ponta. Liderul PNL Klaus Iohannis a utilizat in campania electorala sloganul „Romania lucrului bine facut”.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?