Gabriel Oprea a ajuns la Palatul Cotroceni luni dupa-amiaza, in jurul orei 15.00. Duminica, premierul Ponta a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere presedintelui Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval, noteaza Mediafax.

Daca presedintele Klaus Iohannis va semna decretul de numire, Gabriel Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de guvern. Premierul Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca l-a propus pe Gabriel Oprea la sefia interimara a Guvernului deoarece este singurul vicepremier si ca nu a discutat cu presedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe aceasta tema, mentionand ca nu a mai vorbit cu seful statului ”de cand acesta a iesit si a spus sa vina Guvernul PNL”.

”Exista un singur vicepremier votat de Parlament si asa este logic si normal. Este o chestiune normala si constitutionala sa fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta. Intrebat daca s-a consultat cu seful statului in aceasta privinta, Ponta a spus ca nu a mai vorbit cu acesta de cand ”a decis sa fie presedintele PNL, ci nu presedintele Romaniei si a iesit la televizor sa spuna sa plece Ponta si sa vina Guvernul PNL”.

"Am avut toate discutiile, cele mai civilizate, mai umane, mai institutionale cu presedintele Iohannis de la preluarea de catre acesta a mandatului de presedinte si pana la 5 iunie, cand a hotarat sa fie iar presedintele PNL. In loc sa spuna ca nu se baga in justitie, nu da ordine in justitie sa schimbe guverne, nu da ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorecta din punct de vedere institutional. Astfel, cred ca trebuie sa colaboram strict institutional, cum am facut cu Basescu, care nu a fost niciodata presedintele Romaniei, ci a fost presedintele unei gasti de mafioti", a spus Ponta la Antena 3.

Sursa foto: Mediafax Foto