Creditul va fi folosit de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading si KMG Rompetrol pentru refinantarea unor credite existente si pentru acoperirea nevoilor generale de finantare. Aceasta facilitate cuprinde doua transe, o facilitate de credit revolving si o transa ce poate fi utilizata sub forma unor facilitati auxiliare.

„Acest parteneriat reprezinta un important pas pentru KMG International in asigurarea liniilor de finantare si a capitalului de lucru necesar activitatilor si operatiunilor Rompetrol. In acelasi timp, este un semn de incredere din partea institutiilor bancare, atat prin valoarea acordata, cat si prin complexitatea facilitatii de finantare, ce include multiple posibilitati de utilizare in acord cu nevoile variate ale grupului”, a declarat Mariana Durlesteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.

KMG International N.V., detinuta 100% de compania de stat JSC NC “KazMunayGas”, este o companie petroliera integrata pe verticala cu sediul central in Amsterdam si cu activitate in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor bazate in Romania, Franta, Spania si Europa de Sud-Est. Operatiunile KMGI sunt in primul rand legate de rafinare, retail si marketing, cu activitati secundare in asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere precum drilling, EPMC si transport. Grupul a inregistrat in 2014 o cifra net de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde dolari si un rezultat operational (EBITDA) de 140 milioane dolari.