KMG International, fostul Rompetrol, va lua un credit revolving multivaluta in valoare de 360 milioane de dolari, cu o maturitate de trei ani, contractata de la un sindicat de banci format din Banca Comerciala Romana, ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucuresti, Raiffeisen Bank SA si UniCredit Tiriac Bank SA.

Creditul va fi folosit de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading si KMG Rompetrol pentru refinantarea unor credite existente si pentru acoperirea nevoilor generale de finantare. Aceasta facilitate cuprinde doua transe, o facilitate de credit revolving si o transa ce poate fi utilizata sub forma unor facilitati auxiliare.

„Acest parteneriat reprezinta un important pas pentru KMG International in asigurarea liniilor de finantare si a capitalului de lucru necesar activitatilor si operatiunilor Rompetrol. In acelasi timp, este un semn de incredere din partea institutiilor bancare, atat prin valoarea acordata, cat si prin complexitatea facilitatii de finantare, ce include multiple posibilitati de utilizare in acord cu nevoile variate ale grupului”, a declarat Mariana Durlesteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.

KMG International N.V., detinuta 100% de compania de stat JSC NC “KazMunayGas”, este o companie petroliera integrata pe verticala cu sediul central in Amsterdam si cu activitate in 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor bazate in Romania, Franta, Spania si Europa de Sud-Est. Operatiunile KMGI sunt in primul rand legate de rafinare, retail si marketing, cu activitati secundare in asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere precum drilling, EPMC si transport. Grupul a inregistrat in 2014 o cifra net de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde dolari si un rezultat operational (EBITDA) de 140 milioane dolari.

Citeste si:
Ce oportunitati de exit sunt pentru antreprenorii romani
Fondurile private de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Noi pasi pentru infiintarea fondului de 1 mld. dolari in energie