27 Mai 2015

Masina "crab" isi schimba forma si poate vira rotile la 90 de grade pentru parcari laterale



Centrul german de cercetare pentru inteligenta artificiala (German Research Center for Artificial Intelligence) lucreaza la proiectul EO 2, o masina proiectata pentru orase aglomerate unde orele de varf sunt cosmaruri si parcarea aproape inexistenta, scrie mashable.com.

Prototipul de masina arata ca un "crab" si poate lua o alta forma in anumite situatii pentru a fi parcata intr-un loc cat mai mic. Toate cele 4 roti ale modelului pot vira la 90 de grade pentru a fi parcat cu usurinta. Cu toate ca este doar un prototip, EO 2 ne ofera dovezi ample despre modul in care unele inovatii ar putea duce la masini cu adevarat inteligente.

Vopsit in alb, cu ferestre mari si usi fluture, modelul complet electric EO 2 are aproximativ 750 de kg si isi poate comprima corpul precum un crab. Lungimea modelului se contracta de la 3 metri la 2 metri, pastrand in acelasi timp toate cele 4 roti pe teren.

Urmatorul pas al cercetatorilor germani este sa reinventeze naveta, printr-un concept denumit "Platoon". Fiecare masina va fi proiectata pentru a se conecta de o alta, creand un fel de tren de autoturisme. Beneficiul este ca soferii pot lua mainile de pe volan, modelul electric trecand in modul autonom.



Citeste si