Marea majoritate a trimiterilor realizate de pe teritoriul Romaniei sunt colete cu produse, expediate in preajma sarbatorilor, dar si a evenimentelor precum Black Friday, lucru ce indica apetenta tot mai crescuta a expatilor romani pentru ecommerce-ul local, scrie Mediafax.

Cele mai multe colete trimise de romani in strainatate prin DPD Romania sunt expediate de Craciun, sarbatoarea cadourilor fiind urmata in top de cea de Paste. In ultimii ani, si de Black Friday se inregistreaza un avans tot mai puternic al livrarilor externe, "sarbatoarea de shopping" devenind un al treilea varf al expeditiilor in afara tarii prin DPD Romania. In ceea ce priveste orasele din care sunt expediate cele mai multe colete, clasamentul este condus de Bucuresti, urmat de Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Sibiu.In total, peste 20% dintre coletele expediate de DPD Romania au ca destinatie o adresa din afara Romaniei.

Pentru a veni in ajutorul romanilor care folosesc servicii de curierat internationale, compania a demarat o campanie, pe toata perioada verii (iunie – septembrie), prin care acestia pot trimite colete in Germania cu preturi incepand de la 39 lei per colet. "Coletele pleaca din Romania si ajung la destinatie cu aceeasi eticheta, fara a se face predari catre alte firme de curierat", spune Alin Gherman, director comercial DPD Romania.

Pe langa aceste elemente, un alt factor ce determina proportia de livrari externe in business-ul DPD Romania e reprezentat si de operarea de rute directe catre Ungaria si Bulgaria, dar si de disponibilitatea serviciului de Cash On Delivery (plata ramburs) international in toate tarile din Europa Centrala si de Est.