Matthias Thomas Henke, proprietar si asociat unic al Henschel GmbH, a declarat, marti, la semnarea contractului privind investitia de la Jucu, la Consiliul Judetean, ca in decizia de a investi in judetul Cluj a contat sprijinul autoritatilor locale si judetene si colaborarea cu Universitatea Tehnica (UTCN).

"Este un moment istoric pentru noi. Am decis sa venim spre Romania si spre Cluj dupa ce am analizat mai multe locatii din tari est europene si din Romania. Alegerea Clujului a fost luata pe baza a trei argumente - sustinerea din partea autoritatilor locale si a celor de la Tetarom, posibilitatea de a dezvolta tehnologiile noastre impreuna cu UTCN, unde avem o mare rezerva de ingineri bine pregatiti, dar au contat si fondurile pe care le primim din partea statului romnan si UE. Vom infiinta in Parcul Tetarom III din Jucu o fabrica de cutii de viteze pentru locomotive, tramvaie si metrouri, investitie care va crea peste o suta de locuri de munca", a spus Henke.

Presedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a declarat ca investitia este una deosebit de importanta pentru judetul Cluj si i-a asigurat pe oficialii Henschel de sprijinul autoritatilor judetene.

De asemenea, reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj au afirmat ca investitia Henschel se ridica la peste 10 milioane de euro, viitoarea fabrica urmand sa fie construita pe un teren de aproape patru hectare.

Citeste si:

Henschel are o traditie de peste 200 de ani pe piata din Germania si este specializata in fabricarea elementelor mecanice pentru cutii de transmisie pentru locomotive, tramvaie, metrou.

Henschel mai are fabrici in SUA si China.

In Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, inaugurat in februarie 2008, functioneaza unitati de productie ale unor companii precum Bosch, DeLonghi, Karl Heinz Dietrich International Exped SRL.