Furnizorul de solutii pentru stocare, arhivare si management al informatiilor Star Storage va investi patru milioane euro pentru deschiderea unui centru de date in Parcul Industrial Tetarom 3 din Jucu, judetul Cluj, centrul urmand sa asigure servicii IT pentru clienti din sectorul financiar-bancar, potrivit Mediafax.

Directorul general al companiei, Catalin Paunescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Consiliul Judetean Cluj, ca pentru implementarea proiectului, alaturi de investitorii privati au intrat intr-un parterneriat Agentia de Dezvoltare Nord-Vest, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj.

"Vom oferi servicii complete de IT unor clienti din sectorul financiar-bancar si energie, clienti internationali cu centre in Frankfurt si Europa de Vest", a spus Paunescu.

Compania detine un centru similar la Bucuresti, deschis in 2009, cu cinci sute de angajati. Unitatea de la Jucu va fi "mai complexa" decat cea din Capitala, potrivit sursei citate.

Star Storage are sase divizii de business, este detinuta, in proportii egale, de Liviu Gosa si Nicolae Catalin Paunescu, si a inregistrat in 2010 afaceri de peste 20 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri