Consiliul Judetean Cluj este pe primul loc in tara in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, iar judetul are cel mai mare buget din Romania, potrivit Agerpres.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: "Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezinta atragerea a nu mai putin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, scoli si spitale. La acestea se mai adauga si suma de 355 de milioane de euro atrasi pentru dezvoltarea retelei de apa si canalizare din judet. Este cel mai mare buget din istoria acestui judet si este numarul 1 din Romania."

In prezent, Consiliul Judetean Cluj implementeaza nu mai putin de 25 de proiecte europene finantate in proportie de aproape 75% prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operationale Infrastructura Mare, Sectorial Mediu si Capacitate Administrativa.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate in implementare reprezinta cea mai mare suma intr-un an atrasa din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ judetean.

Bugetul Judetului Cluj este, astfel, cel mai mare din tara, in suma de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbtia de fonduri europene nerambursabile.

Citeste si:
Un nou focar de coronavirus, descoperit într-un cămin de bătrâni...
Un nou focar de coronavirus,...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vremea se va încălzi din 5 iunie, dar instabilitatea atmosferică se menține
Setari Cookie-uri