Polestar Performance AB are ca obiect de activitate dezvoltarea de software de performanta si de componente hardware legate de tuningul aftermarket. Volvo Cars are si dreptul de a utiliza numele brandului suedez Polestar. Acesta achizitie nu implica divizia de motorsport Polestar. Angajatii existenti ai Polestar, vor deveni angajati Volvo. In viitor, va utiliza tehnologia “twin engine” a modelelor de tip plug-in hybrid in dezvoltarea urmatoarelor modele de inalta performanta.

Modelele V60 si S60 Polestar dezvolta 350 de cai putere, fiind echipate cu propulsorul T6, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde si beneficiaza de un sasiu imbunatatit. Pachetul de performanta Polestar ofera performante dinamice crescute in plaja de turatii medii, alaturi de modificari suplimentare ale transmisiei si a raspunsului motorului la acceleratie, livrand astfel o masina mai dinamica, orientata spre sportivitate.

Parteneriatul dintre Volvo si Polestar a inceput in 1996, odata cu implicarea Volvo in motorsport, alaturi de Polestar. “Am decis sa aducem aceasta experienta mai aproape de posesorii modelelor Volvo prin implicarea totala a Volvo Cars in dezvoltarea modelelor de inalta performanta, ce vor purta numele Polestar”, a declarat Hakan Samuelsson, presedinte si director executiv al Volvo Cars.Volvo S60 Polestar

Anul acesta, Volvo se asteapta sa vanda 750 de exemplare Polestar ale modelelor V60 si S60.Pe termen mediu, pentru vanzarile modelelor Polestar se estimeaza o crestere intre 1.000 si 1.500 de modele livrate anual. Participarea in competitiile motorizate ale brandului Polestar va ramane sub conducerea lui Christian Dahl, fostul proprietar al brandului, insa numele echipei de curse va fi schimbat.