Omul de afaceri Ion Tiriac a participat saptamana trecuta in cadrul Concursului de Eleganta Auto de la Pebble Beach, California, unde automobilul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville, aflat in colectia sa personala, Tiriac Collection, a fost premiat la categoria pentru cea mai buna masina de dupa al doilea razboi mondial intre modelele Rolls-Royce si Bentley.

"Ion Tiriac este primul roman participant la Concursul de Eleganta Peebble Beach unde a castigat, cu Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville (1952), Lucius Beebe Trophy, premiu acordat automobilului Rolls-Royce care este considerat de juriu a fi in spiritul lui Lucius Beebe, unul din primii membrii ai juriului acestui extraordinar concurs. Automobilul s-a impus si la categoria Rolls Royce & Bentley- modele postbelice", potrivit paginii de Facebook a Retromobil.

Ion Tiriac este primul roman participant la Concursul de Eleganta Peebble Beach unde a castigat, cu Rolls-Royce Phantom...

Posted by Retromobil on 16 August 2015

Editia curenta a renumitului concurs de eleganta de la Pebble Beach, California, dedicat automobilelor de epoca, a premiat modelul Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville din anul 1952, apartinand domnului Ion Tiriac, cu locul I la categoria “Rolls-Royce and Bentley Postwar”, fiind astfel validat drept cel mai bine restaurat vehicul din sectiunea sa. Acestui premiu i s-a alaturat distinctia “Lucius Beebe Trophy”, acordata autovehiculului pe care juriul il considera a fi in asentimentul lui Lucius Beebe - unul dintre primii membri ai juriului acestui concurs.

Intre anii 1950 si 1956 au fost fabricate strict 18 unitati Rolls-Royce Phantom IV, care puteau fi achizitionate exclusiv de capete incoronate sau sefi de stat. Dintre acestea, doar 16 mai exista astazi. Toate exemplarele din acest model unic au caroserii realizate de constructori independenti, in cazul Rolls-Royce Phantom IV Sedanca de Ville acesta fiind Hooper & Co. Ltd, iar capota lor este dominata de varianta ingenuncheata a statuetei „Spirit of Ecstasy”.

Astfel, automobilul lui Ion Tiriac a castigat premiul "Best in Class for Post WWII Rolls-Royce & Bentley Category", precum si premiul care poarta numele lui Lucius Beebe "Lucius Beebe Trophy" - unul dintre primii jurati ai Concursului. Exemplarul Rolls-Royce Phantom IV castigator la editia din 2015 a concursului de la Pebble Beach si parte a Tiriac Collection a fost detinut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunitatii Nizari Ismaili, care a fost totodata si primul proprietar al automobilului.

Ion Tiriac a fost insotit la Pebble Beach de Nadia Comaneci si de antreprenorul roman Mike Costache. Tiriac Collection este singura galerie care reuneste in prezent toate cele 6 modele Phantom ale seriei I-VI.

Premiul cel mare de la Pebble Beach a mers in acest an, in a 65-a editie a evenimentului, la masina Isotta Fraschini Tipo 8A, din 1924, care apartine familiei Patterson (Jim si Dot). Peste 20.000 de oameni au vizitat in acest an Concursul de Eleganta Auto de la Pebble Beach, tinut in zilele de 15 si 16 august.

Sursa foto: Retromobil / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri