Audi vrea sa rivalizeze cu Tesla Model X si pregateste un SUV electric

Constructorul german Audi are de gand sa rivalizeze cu americanii de la Tesla care vor lansa SUV-ul electric Model X asa ca lucreaza la un model electric concurent cu o autonomie de 500 km cu un singur plin, scrie cnbc.com.

Descris de producatorul german de masini ca un "SUV sportiv" conceptul electric Audi urmeaza sa fie dezvaluit luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt, model ce ar putea intra in productia de serie in 2018. Audi a declarat ca masina va avea o caroserie de SUV si un habitaclu de coupe cu un interior spatios pentru patru persoane.

Tesla a anuntat ca Model X va fi propulsat de doua motoare electrice independente si va avea spatiu pentru sapte pasageri. Americanii se asteapta sa lanseze modelul pe piata cel mai devreme anul viitor.

Departamentul de Energie al SUA spune ca daca vehiculele hibride sau electrice vor inlocui complet masinile de astazi, dependenta SUA de petrolul strain ar scadea cu 30-60 la suta. In plus, poluarea din sectorul transporturilor ar scadea cu pana la 20 la suta.

Sursa foto: Vytautas Kielaitis / shutterstock.com

Citeste si:
Cele mai bune motoare pe benzină aspirate
Cele mai bune motoare pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri