Mercedes-Benz a anuntat ca are in plan zece modele electrice in gama de masini eco EQ pana in 2025, iar primul dintre ele va fi un SUV electric pe baza conceptului Generation EQ.

Primul model din seria Mercedes-EQ va fi produs in Germania, la Bremen. Nu au fost facute publice prea multe informatii, stim doar ca, conceptul prezentat de germani la Salonul Auto de la Paris are 402 CP si o autonomie de 500 km.

"Automobile fara emisii sunt viitorul. Sunt multumit de faptul ca pentru productia in serie a primului nostru model EQ electric, putem conta pe unul dintre partenerii nostri cei mai importanti din reteaua de productie la nivel mondial: colegii nostri din Bremen ", a declarat Dr. Dieter Zetsche, CEO al Daimler AG si sef al Mercedes-Benz Cars.

Bateriile vor fi produse de compania Accumotive, care face parte din grupul Daimler. Productia primului model de serie electric EQ va incepe in 2020 la Bremen, unde sunt produse si versiunile plug-in hybrid ale Clasei C si GLC.

Citeste si:
Un grup chinez a cumparat 5% din actiunile Daimler
Grup chinez BAIC a cumparat...

Chiar daca primul model va fi un SUV, gama EQ este de asteptat sa primeasca un sedan si alte caroserii, deoarece platforma permite crearea rapida a unor noi modele. Sedanuri de diferite dimensiuni ar trebui sa urmeze SUV-ul EQ pentru a lupta cu modele ale rivalilor Tesla, BMW si Audi.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Clever: Platile cu cardul, 40% pe ridesharing. Cat e ponderea pe taxi?