Constructorii auto Skoda si Seat, detinuti de grupul german Volkswagen, au instalat, la randul lor, motoarele diesel de doi litri care au fost echipate cu softurile ce triseaza in privinta noxelor, potrivit presei internationale

Seat, subsidiara spaniola a grupului german Volkswagen a instalat softul care triseaza in privinta emisiilor de noxe in mai bine de 500.000 de autoturisme realizate in Spania, scrie Daily Star, care citeaza cotidianul El Pais.

Scandalul Volkswagen. Seat a produs masini cu "dispozitiv de infranare"

Motoarele instalate de catre Seat sunt, in teorie, aceleasi pe care Volkswagen le-a instalat si pe modelele vandute in SUA. Este vorba de motoare diesel de 2 litri din seria EA 189. Momentan nu se stie daca si alte motorizari sunt afectate. Potrivit sursei citate, fabrica Seat din Martorell, de langa Barcelona, a instalat motoarele respective pana in acest an. Seat a vandut 378.586 de vehicule anul trecut si in jur de 2 milioane de masini in ultimii sase ani, atat diesel, cat si pe benzina.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri