13 Septembrie 2006

Renault lanseaza pe piata romaneasca noile modele Scénic si Grand Scénic

Renault propune clientilor romani noul Scénic cu cinci locuri si Grand Scénic sapte locuri, cu o evolutie a liniei caroseriei si o imbunatatire a calitatii materialelor.
Oferta de motorizari pentru noul Scénic si Grand Scénic sapte locuri cuprinde trei diesel-uri cu tehnologie common rail si un motor pe benzina 16 supape. Gama de transmisii este compusa din doua cutii de viteze manuale cu cinci si sase trepte si o cutie de viteze automata "proactive", informeaza NewsIn. In completarea elementelor de siguranta activa, Noul Scénic reia ansamblul elementelor de siguranta pasiva de care dispune Scénic II, creditat cu cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP.

Produs pe platforma C a aliantei Renault-Nissan, Noul Scénic si Grand Scénic sapte locuri sunt fabricate in uzina Renault din Douai, nordul Frantei. Iesirea din fabricatie a vehiculului Scenic II cu numarul un milion marcheaza deopotriva a X-a aniversare de la comercializarea primei versiuni Scenic, in 1996.

Cu o cota de piata de aproximativ 19%, modelul s-a instalat in fruntea clasamentului monovolumelor compacte in Europa occidentala, de la lansarea modelului si pana azi. Lansarea Scénic II in 2003 reprezenta o miza majora in strategia Renault de crestere rentabila. Astazi, Scénic reprezinta 50% din vanzarile gamei Mégane in Europa occidentala. Pretul CIP al Noului Scenic versiune Authentique 1,6 16 V 110 CP este de 13.141 euro si 15.794 euro cu toate taxele.



Citeste si