In varsta de 46 de ani, Costescu este absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti si a publicat mai multe studii in domeniul transporturilor, sector de care ar urma sa se ocupe si in Cabinetul Dacian Ciolos, anunta Mediafax.

Costescu a fost responsabil pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat ori autoritatea tutelara a unor companii precum Romvag SA Caracal (Romania, cu 900 salariati), Karsdorfer Eisenbahn - KEG/ Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Costescu a infiintat, dezvoltat si condus companii de inginerie feroviara, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania, in perioada aprilie 2001-mai 2004) si Sistematic Engineering Romania, la conducerea careia s-a aflat timp de 11 ani. A reprezentant, totodata, Caile Ferate Romane in Comitetul Director pentru Cercetare Aplicata si Elaborare a Normelor Feroviare Internationale, din cadrul European Railway Research Institute - ERRI (din Olanda), Organismul de Cercetare al UIC.

Citeste si:

De asemnenea, el a oferit consultanta pentru privatizarea SC Electroputere Craiova, cu 5.000 de angajati si a fost responsabil pentru preluarea de catre Waggonbau Brunninghaus-Krupp a unui producator de vagoane cu 300 de salariati.

In luna martie a acestui an, Dan Costescu a fost numit director general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, preluand conducerea executiva a companiei.