Dan Costescu, propus ministru al Transporturilor, este directorul CFR

Dan Marian Costescu, nominalizat pentru portofoliul de la Transporturi, este, din luna martie, directorul general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, iar anterior a lucrat pentru companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara.

In varsta de 46 de ani, Costescu este absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti si a publicat mai multe studii in domeniul transporturilor, sector de care ar urma sa se ocupe si in Cabinetul Dacian Ciolos, anunta Mediafax.

Costescu a fost responsabil pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat ori autoritatea tutelara a unor companii precum Romvag SA Caracal (Romania, cu 900 salariati), Karsdorfer Eisenbahn - KEG/ Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Costescu a infiintat, dezvoltat si condus companii de inginerie feroviara, precum Forschung Mess - und Daten-Technik Zentrum (Germania, in perioada aprilie 2001-mai 2004) si Sistematic Engineering Romania, la conducerea careia s-a aflat timp de 11 ani. A reprezentant, totodata, Caile Ferate Romane in Comitetul Director pentru Cercetare Aplicata si Elaborare a Normelor Feroviare Internationale, din cadrul European Railway Research Institute - ERRI (din Olanda), Organismul de Cercetare al UIC.

De asemnenea, el a oferit consultanta pentru privatizarea SC Electroputere Craiova, cu 5.000 de angajati si a fost responsabil pentru preluarea de catre Waggonbau Brunninghaus-Krupp a unui producator de vagoane cu 300 de salariati.

Citeste si:
Director CFR Călători: Stăm foarte bine la programul de reparaţii
Costescu, CFR Călători: Stăm...

In luna martie a acestui an, Dan Costescu a fost numit director general al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, preluand conducerea executiva a companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri