Costescu, CFR Călători: Stăm foarte bine la programul de reparaţii; avem peste 900 de vagoane şi suntem în grafic cu obiectivul nostru

CFR Călători este în grafic cu programul de reparaţii al vagoanelor şi are acum 906 în parcul activ, de la începutul anului fiind reparate 140 de vagoane, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al companiei, Dan Costescu.

„Stăm foarte bine la programul de reparaţii, cred eu. Deja avem de la începutul anului 140 de vagoane reparate. Nu trebuie să uităm, dacă ne comparăm chiar cu anul trecut, cu 2019, că aveam undeva la 790 de vagoane disponibile. Acum avem peste 900 - 906 vagoane şi suntem în grafic cu obiectivul nostru, 1.000 plus, deci de a avea până la sfârşitul anului 1.000 de vagoane în parcul activ, ceea ce ar fi pentru noi - aşa o considerăm noi - o mare realizare, având în vedere cifrele din ultimii 3-4 ani, când nu s-a trecut de 800 - 850 de vagoane în cel mai bun caz. 1.000 de vagoane este un obiectiv bun, de asta ni l-am şi propus. Ele ne-ar rezolva nevoile de acum", a spus el.

Şeful CFR Călători a subliniat că un parc activ de 1.000 de vagoane va permite companiei "să treacă rezonabil acest an".

Costurile pentru repararea și modernizarea unui vagon de călători

În ceea ce priveşte banii necesari pentru programul de reparaţii, directorul a menţionat că va continua demersurile la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi la Guvern pentru alocări, în condiţiile în care reparaţia unui vagon costă în medie 100.000 de lei, iar modernizarea acestuia între 2 milioane şi 2,5 milioane de lei.

„Noi ne-am făcut încă de la începutul crizei, am avut nişte criterii de scădere a încasărilor şi apoi am estimat şi o perioadă a crizei. Ne-am făcut şi câteva scenarii de ieşire din criză. Vestea bună este că ne aflăm într-unul din ele. Suntem pregătiţi şi pentru el. În acest scenariu se înregistrează o creştere a încasărilor. Am plecat de la 9%, acum două săptămâni eram undeva la 25% şi sper să depăşim 50% la mijlocul lunii din încasările anterioare crizei", a menţionat şeful operatorului naţional de transport feroviar de călători.

Sursa foto: Facebook Dan M. Costescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri