Federal-Mogul extinde gama Ferodo cu 2.000 de repere

Federal-Mogul, furnizor american global in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta, aduce pe piata romaneasca noi repere Ferodo si Jurid.

Federal-Mogul a achizitionat brandul Jurid in anul 2014, extinzandu-si portofoliul de produse si imbunatatind oferta. La Ploiesti, in fabrica Federal-Mogul sunt produse placute de frana Jurid care ajung in mare parte pe autoturisme ale grupului Volkswagen. Sub brandul Jurid se gasesc pe langa placute de frana si discuri, saboti sau lichid de frana.

Compania introduce tehnologia sa Eco-Friction la 90% din gama Ferodo, cu o extindere la 95% pana la finalul anului. In prezent, Ferodo Eco-Friction este folosit ca echipament original pentru vehicule incluzand noile Audi A4 si Mercedes-Benz C-Class.

Ferodo Eco-Friction sunt placute de frana fara cupru sau cu nivel redus de cupru, care reduc distanta de franare cu 10% de la 100 km/h si cu 17% de la 115km/h. Continutul de cupru a fost limitat la mai putin de 5% din greutatea totala a placutei, urmand sa fie redus in mod treptat pana la mai putin de 0,5%. Pentru a respecta noile legi, producatorii de vehicule actualizeaza specificatiile sistemelor de franare, pentru a contabiliza continutul redus de cupru.

Legislatia care impune producatorilor de placute de frana sa elimine cuprul din produsele lor va intra in vigoare la nivel mondial in anul 2025.

Citeste si:
Cum arata salile de sedinta ale birourilor care te inspira spre succes
Locul in care deciziile luate...

Gama Ferodo Eco-Friction incorporeaza o serie de sulfide de metal, minerale, abrazive, fibre, particule ceramice si anumite tipuri de grafit, pentru a obtine aceleasi caracteristici de uzura si frictiune pe care le au placutele de frana cu cupru. Produsele Ferodo Eco-Friction pentru piata OE sunt produse numai in fabrica italiana de la Mondovì (CN), in timp ce placutele de frana Aftermarket vandute sub marca comerciala Ferodo sunt produse in Mondovì si in alte fabrici din lume, cum este cea din Kostelecnad Orlicí, Republica Ceha.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
BMW lansează abonamente pentru diverse opțiuni ale mașinii
Setari Cookie-uri