Peste 3.700 de autovehicule, cumparate de institutii si firme prin programul Rabla

Peste 3.700 de autovehicule au fost achizitionate de firme si institutii, anul acesta, prin programul Rabla pentru persoane juridice, in cadrul caruia au fost puse la dispozitie 5.000 de tichete.

In urma analizei s-au acceptat spre finantare 1.460 dosare pentru 3.762 de autovehicule, iar 1.218 dosare au fost respinse, anunta Administratia Fondului pentru Mediu (AFM). Listele cu persoanele juridice si institutiile publice, care au fost acceptate in program, sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului, scrie Mediafax.

Pe lista beneficiarilor persoane juridice se regasesc, printre altii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care a rezervat peste 120 de tichete, MAI - Directia Generala Logistica - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, Senatul Romaniei - 61 de tichete, Serviciul de Informatii Externe (SIE) - 25 de tichete, Ministerul Afacerilor Externe - 20 de tichete si Curtea de Conturi 17 tichete.

De asemenea, peste 19.500 de tichete dintre cele 20.000 pentru persoane fizice au fost rezervate in sistemul informatic al AFM. Anul acesta, in cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtine o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi.

Persoanele juridice trebuia sa depuna un dosar la AFM pentru a beneficia de program, in timp ce personele fizice se inscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM.

Citeste si:
Cum poți să obții reduceri la ochelari prin programul Rabla
Cum poți să obții reduceri la...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achizitia unui autoturism cat mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai intre un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri