Pana in prezent, in sistemul informatic al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), care gestioneaza programul Rabla, au fost rezervate pentru persoanele fizice si juridice, aproximativ 14.000 de tichete. Pana in prezent, la registratura AFM au fost depuse peste 1.500 de dosare de catre persoanele juridice si institutiile publice. Au fost analizate 831 de dosare, din care 411 dosare au fost acceptate, pentru 1.380 de autovehicule, si 420 de dosare au fost respinse, scrie Mediafax.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate in program, este publicata pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului. Persoanele interesate sa participe la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pot depune dosarele de finantare la sediul AFM, pana la data de 30 septembrie 2015.

Printre noii beneficiari ai programului Rabla dintre persoanele juridice, se numara Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care a rezervat 118 tichete, in timp ce directiile sale regionale din Brasov si Dolj au mai rezervat alte 10, MAI - Directia Generala Logistica - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, CEC Bank - 53 de tichete, Autoritatea Rutiera Romana - 14 tichete. Alte 67 de tichete sunt rezervate de o unitate militara din Bucuresti, a carei constestatie a fost acceptata dupa respingerea initiala a dosarului.

Citeste si:

Anul acesta, in cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtine o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi. Persoanele juridice trebuie sa depuna un dosar la AFM pentru a beneficia de program, in timp ce personele fizice se inscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achizitia unui autoturism cat mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in). In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai intre un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii.

Sursa foto: Car/Shutterstock