Compania a admis in septembrie ca 11 milioane de automobile diesel la nivel global au fost dotate, in perioada 2009-2015, cu un soft ilegal care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor de poluare, potrivit Mediafax.

Dintre acestea, 500.000 de automobile au fost comercializate pe piata americana. Presedintele grupului VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat joi, intr-o conferinta de presa, ca in 2005 inginerii nu au reusit sa gaseasca, la timp si in cadrul bugetului stabilit, o solutie tehnica pentru ca emisiile de oxid de nitrogen sa respecte reglementarile din SUA. Din acest motiv, inginerii au venit cu ideea softului care manipuleaza rezultatele testelor de poluare.

Ulterior, cand a fost gasita o solutie, aceasta nu a mai fost aplicata, a precizat Poetsch. "Nu vorbim despre o singura greseala, ci de un sir neintrerupt de greseli", a spus Poetsch reporterilor.

Citeste si:

Poetsch nu a precizat daca vreun model al Volkswagen de dinainte de 2009 a fost dotat cu softul ilegal in SUA. Un purtator de cuvant al Agentiei de Protectie a Mediului (EPA) din Statele Unite nu a fost disponibil pentru comentarii, daca sunt investigate si alte modele.

VW a comercializat unele modele diesel in SUA si in perioada 2005-2006, dar a suspendat vanzarile in 2007 si 2008, dupa ce EPA a impus standarde de poluare mai stricte.

Sursa foto: Rasulov/shutterstock.com