Un mic grup de ingineri ai Volkswagen a inceput sa lucreze din 2005 la softul care falsifica rezultatelor testelor de poluare aplicate automobilelor diesel, dupa ce nu au putut gasi o solutie tehnica prin care emisiile acestora sa respecte reglementarile din Statele Unite, relateaza New York Times.

Compania a admis in septembrie ca 11 milioane de automobile diesel la nivel global au fost dotate, in perioada 2009-2015, cu un soft ilegal care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor de poluare, potrivit Mediafax.

Dintre acestea, 500.000 de automobile au fost comercializate pe piata americana. Presedintele grupului VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat joi, intr-o conferinta de presa, ca in 2005 inginerii nu au reusit sa gaseasca, la timp si in cadrul bugetului stabilit, o solutie tehnica pentru ca emisiile de oxid de nitrogen sa respecte reglementarile din SUA. Din acest motiv, inginerii au venit cu ideea softului care manipuleaza rezultatele testelor de poluare.

Ulterior, cand a fost gasita o solutie, aceasta nu a mai fost aplicata, a precizat Poetsch. "Nu vorbim despre o singura greseala, ci de un sir neintrerupt de greseli", a spus Poetsch reporterilor.

Poetsch nu a precizat daca vreun model al Volkswagen de dinainte de 2009 a fost dotat cu softul ilegal in SUA. Un purtator de cuvant al Agentiei de Protectie a Mediului (EPA) din Statele Unite nu a fost disponibil pentru comentarii, daca sunt investigate si alte modele.

VW a comercializat unele modele diesel in SUA si in perioada 2005-2006, dar a suspendat vanzarile in 2007 si 2008, dupa ce EPA a impus standarde de poluare mai stricte.

Sursa foto: Rasulov/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri