Companiile grupului vor fi incluse intr-un holding in care SAG va fi actionar cu 51%, iar actualii actionari ai Autonet vor detine 49%. SAG si Autonet Group Holding vor continua sa opereze in mod separat pe pietele proprii. Managementul si actionarii actuali ai Autonet vor ramane implicati pe termen lung in operatiunile de zi cu zi ale holdingului, care va continua sa se adreseze profilului actual de clienti, scrie Mediafax.

Cele doua grupuri acopera impreuna sapte tari - Romania, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Elvetia, Austria si Belgia. Cele doua companii sunt parte a aceluiasi buying group, ATR International AG, una dintre cele mai mari asociatii de firme, cu un rulaj estimat pentru anul acesta de 14 miliarde euro.

"Privim cu incredere aceasta alianta in urma careia va rezulta o entitate cu o dimensiune comparabila cu cea a marilor jucatori europeni din domeniu. Alaturi de SAG, ne vom putea consolida pozitia de lider detinuta de Autonet pe piata romaneasca si vom putea atinge un ritm de crestere solid pe pietele externe - Ungaria, Slovenia si Slovacia. Ne propunem ca Autonet Group Holding si SAG sa atinga o cifra de afaceri cumulata de un miliard de euro in urmatorii ani", a declarat Mihaly Lieb, actionar al Autonet si membru in Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de concurenta. Grupul de firme Autonet are in prezent 1.500 de angajati.