AD Auto Total: Chiar daca piata de masini rulate a crescut, nu ne ajuta. Se parcurg mai putini km ca in trecut

AD Auto Total, unul dintre cei mai mari trei importatori si distribuitori de piese auto, se asteapta anul acesta la o stagnare a cifrei de afaceri la 130 de milioane de euro, chiar daca parcul auto de masini rulate a crescut, pentru ca romanii isi tin masinile parcate, a declarat Gabriel Zane, directorul de marketing al companiei.

“Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 130 de milioane euro, iar anul acesta ne asteptam sa terminam la acelasi nivel. Chiar daca parcul auto s-a invechit si piata de autovehicule rulate a crescut, romanii parcurg mai putini km, se vede in statisticile de consum de carburant. Daca consumul de combustibil scade asta nu inseamna ca masinile nu exista, masinile sunt, dar nu se mai ruleaza cu ele”, a precizat Zane.

Managerul AD Auto Total spune ca situatia de anul acesta este similara cu cea de acum doi ani cand s-a aplicat legea pentru obligativitatea anvelopelor de iarna.

“Asa cum s-a intamplat si acum doi ani cand a venit legea cu anvelopele de iarna, am putut observa ca multe autovehicule nu au circulat. Noi ne raportam la km parcursi, daca masinile stau si nu merg, nu necesita reparatii”, a mai spus Zane.

Cota de piata AD Auto Total a crescut anul acesta, desi piata a scazut. In ultimii trei ani, piata de piese de schimb auto s-a mentinut la un miliard de euro, potrivit lui Corneliu Preda, manager Federal Mogul Romania, furnizor global in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta. Din aceasta valoare aproximativ jumatate o reprezinta anvelopele, uleiurile, alte genuri de materiale si jumatate componentele propriu-zise.

Citeste si:
Piata de produse auto aftermarket din Romania ar putea creste cu 3%...
Piata de produse auto...

In prezent, Auto Total nu intentioneaza sa se extinda pe alte piete sau sa cumpere alti jucatori din piata.

Compania are aproape 1.000 de angajati si depozite in 61 de localitati din Romania. Distribuitoul de piese are propria flota auto si a renuntat la serviciile de curierat pentru a controla mult mai bine totul.

In octombrie, AD Auto Total a organizat cea de-a treia editie a concursului "Mecanicul Anului".

Incepand din luna ianuarie 2009, AD Auto Total a furnizat activitati de formare pentru peste 4.600 de mecanici auto, in cadrul Centrelor sale de Formare. Compania are sapte centre, in Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara, Craiova, Cluj si Brasov.

Citeste si:
GEFCO deschide un atelier de recondiționare pentru mașini rulate în...
GEFCO deschide un atelier de...

AD Auto Total este o companie romaneasca detinuta de Mihai Staicu. Infiintata in urma cu 19 ani, compania are un portofoliu de peste 12.000 de clienti si o cifra de afaceri pe anul 2012 de 131 milioane euro.

Cei mai mari jucatori pe piata de piese auto din Romania sunt Autonet Import, Ad Auto Total si Augsburg International Impex.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri