Piata de piese de schimb auto ar putea creste si anul acesta, cu sub 5%, valoarea acesteia mentinandu-se la un miliard de euro in ultimii 3 ani, potrivit lui Corneliu Preda, manager Federal Mogul Romania, furnizor global in domeniul tehnologiilor pentru sisteme de propulsie si siguranta.
„Aproximativ jumatate din aceasta piata de un miliard de euro o reprezinta anvelopele, uleiurile, alte genuri de materiale si jumatate componentele propriu-zise. Ne asteptam la o crestere in acest domeniu, de sub 5%. Piesele pentru camion reprezinta circa 15-20% din totalul pietei”, a declarat Preda, la conferinta de lansare a segmentilor Glyco Irox pentru sistemele start-stop si pistoanelor de schimb Nüral DuraBowl pentru motoare de dimensiuni reduse.

In Romania, Federal-Mogul lucreaza cu 12 distribuitori, furnizand piese pentru vechicule usoare si grele.

Federal-Mogul aduce in Romania marcile Champion, Moog, Ferodo, Beral, Payen, Goetze, Nural, AE, Glyco, Wagner.

Piesele auto distribuite in Europa provin din fabrici europene si se colecteaza in depozitul central din Belgia. Compania are 103 fabrici la nivel golbal si 18 centre de distributie.

Unele dintre cele mai populare produse ale companiei pe piata romaneasca sunt placutele si sabotii de frana Ferodo, piesele de suspensie si directie Moog, piesele de motor Goetze.

Anul trecut, Federal-Mogul a inregistrat vanzari de 6,7 miliarde de dolari la nivel mondial. Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899. Compania are sediul central in Southfield, Michigan si are circa 45.100 de angajati in 34 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri