Conducatorii auto din Uniunea Europeana au indicat ca cei mai slabi soferi provin din Italia (13%), Franta (6%) si Romania (5%). Soferii din Romania au indicat pe locurile 4 si 5 in topul celor mai rai soferi pe conducatorii auto din Ungaria (4%) si Grecia (3%). La nivel european pe locurile patru si cinci s–au situat soferii din Grecia si Polonia, cu cate 4%.

Pentru acest studiu au fost chestionati si 237 de soferi care conduc masini in leasing operational. In cazul sondajului efectuat la nivel european, 36% dintre soferii chestionati au afirmat ca doar pe autostrada conduc cu viteza, in timp ce 24% au afirmat ca merg cu viteza mare doar cand drumul este liber sau cand se grabesc (21%).

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arata ca 75% dintre conducatorii auto (cu autovehicul de serviciu) din Romania ar prefera ca masina de serviciu sa fie gestionata in leasing. Numai 5% din respondenti ar prefera sa vina la serviciu cu masina proprie iar 14% ar prefera sa primeasca bani cu care sa gestioneze problema transportului. Pe plan global, spaniolii prefera sa gestioneze masina in leasing in proportie de 84% iar grecii in procent de 78%. Cei mai reticenti la aceasta forma de asigurare a mobilitatii sunt turcii, cu un procent de 46%.

Sursa foto: Minerva Studio/Shutterstock.com