"In 2015 putem afirma ca ponderea flotelor din totalul livrarilor noastre, fata de vanzarea de tip retail, a crescut comparativ cu anul trecut. Precum Dolo Trans Olimpic, majoritatea clientilor nostri «de casa» au facut achizitii anul acesta, fie din nevoia de innoire a parcului, dar si pentru extinderea flotelor. 2015 a fost un an in care ne declaram multumiti de rezultatele realizate de echipa noastra si speram ca vom incheia anul tot in pozitie de lider de piata", a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks in cadrul Mercedes-Benz Romania, potrivit unui comunicat al companiei, scrie Mediafax.

Mercedes-Benz Romania a fost lider de piata anul trecut. Valoarea camioanelor precum cele cumparate de Dolo Trans Olimpic variaza pe piata din Romania intre 85.000 si 100.000 de euro, in functie de specificatii si numarul de unitati comandate.

In urma livrarilor, Dolo Trans incheie anul 2015 cu o flota de 146 de camioane. Pentru anul viitor, compania intentioneaza sa-si continue extinderea si isi pregateste mutarea intr-un nou sediu.

Dolo Trans Olimpic, detinuta de Cristian Dolofan, a debutat in piata romaneasca de transport de marfuri pe distante lungi spre finalul anului 2011, cu o flota de cinci camioane de marfuri generale si alte trei transportoare auto. In 2014, compania cu sediul in Pitesti a inregistrat o cifra de afaceri de 38 de milioane de lei, iar in prezent numara 171 de angajati. Brand-ul principal din flota auto este Mercedes-Benz, cu modele de camioane din gama Actros si Atego, in diverse specificatii.

Citeste si:

In prima jumatate a anului 2015, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 21 milioane de lei, si estimeaza ca in acest an va depasi rezultatele din anul anterior.

Dolo Trans vizeaza o extindere constanta pana in 2018, atat in numarul de camioane pe care le foloseste, cat si in numarul de soferi. Compania preconizeaza ca in urmatorii doi-trei ani va reusi sa atinga un echilibru intre cerere si oferta, cea dintai fiind acum mai mare.

Pentru 2016, compania pregateste un nou sediu, in care va investi in total peste 13 milioane de lei, si care va fi dedicat mai ales spatiului pentru birouri administrative. De asemenea, compania mai are deschise un service RAR multimarca, un service autorizat LOHR si o tinichigerie. Pentru anul viitor este in pregatire si deschiderea unei vopsitorii.