Suntem dependenti de smartphone: 70% dintre soferi vorbesc la volan

Numarul de soferi care vorbesc la telefon la volan este in crestere (70%) desi sunt foarte ieftine dispozitivele bluetooth care ne permit sa avem mainile pe volan, potrivit unui studiu al AT&T.

Suntem dependenti de smartphone si dupa cum arata studiul 61% dintre noi trimitem mesaje la volan, 27% verificam Facebook-ul, 17% ne facem selfie-uri, iar 10% facem videoconferinte, prin Skype sau FaceTime.

Folosirea telefonului mobil la volan a devenit una dintre cele mai grave cauze de producere a accidentelor.

Potrivit psihologului Dan Ivanescu, presedintele Asociatiei Sanatate Mintala pentru Calitatea Vietii, folosirea telefonului mobil a devenit o dependenta sau o obsesie, iar ca orice obsesie, nesatisfacarea ei in orice conditii, poate genera o oarecare stare de sevraj.

“Putem combate aceasta obsesie sau dependenta ca pe oricare alta. Daca vom tine departe de noi mobilul, macar o zi pe saptamana, in timp vom constata ca aceasta dependenta a disparut si ca se poate trai la fel de bine si fara utilizarea exagerata a telefonului”, considera Dan Ivanescu.

Citeste si:
Smartphone-urile și transmisia COVID-19: ce știm până acum
Smartphone-urile și...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Cum Romania este pe locul 2 in Uniunea Europeana, potrivit ultimului raport al Comisiei Europene, in ceea ce priveste numarul de morti din accidente rutiere, cu o rata de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, psihologul Dan Ivanescu afirma ca autoritatile trebuie sa-si faca datoria si sa ii opreasca mai des pe cei care vorbesc la telefon in timp ce conduc si sa aplice amenzi suficient de mari cat sa fie mai putin atractiv vorbitul la telefon.

Sursa foto: Daxiao Productions/shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri