Falcon Electronics, principalul importator si distribuitor de produse electronice pentru autoturisme din Romania, vine cu trei solutii legale de a inlocui telefonul mobil la volan, costurile fiind sub nivelul noilor amenzi ce vor fi aplicate dupa 12 octombrie.

Despre sanctiuni si ce prevede noua lege daca sunteti prinsi cu telefonul in mana la volan incepand din octombrie am scris aici. Anuntul ii vizeaza nu doar pe cei care vorbesc la telefon, ci si pe cei care scriu mesaje, transmit live, filmeaza.

Solutii pentru a inlocui telefonul:

- Echipamente proiectate si testate special pentru convorbiri telefonice in masina, sigure si confortabile: Car kit-uri (sisteme handsfree auto cu Bluetooth) conectate cu sistemul audio existent al masinii.

Acestea pot fi utilizate cu usurinta, se conecteaza automat cu telefonul; sincronizeaza automat agenda; are compatibilitate cu majoritatea brandurilor de telefoane; se pot conecta simultan doua telefoane.

Apelurile vor fi preluate prin sistemul audio al masinii (in momentul unui apel se opreste automat muzica redata de sistemul audio, iar convorbirea este preluata de difuzoarele incorporate). De asemenea, car kit-ul ofera acces wireless la muzica din telefon; preluarea indicatiilor de navigare din smartphone. Are ca dezavantaj faptul ca discutia poate fi auzita integral de ceilalti pasageri.

Exista si car kit-uri portabile, insa nu se integreaza cu sistemul audio al masinii, conversatia fiind redata prin difuzorul incorporat, dar si sisteme audio auto cu functie Bluetooth. Avantajele sunt similare cu cele ale unui car kit conectat cu sistemul audio al masinii, dar puteti avea acces la radio si la muzica direct din smartphone sau alte medii de stocare (CD, USB, carduri de memorie, etc), in functie de caracteristicile sistemului.

- Accesorii compatibile cu telefonul mobil, usor de adaptat la utilizarea in timpul conducerii autovehiculului: casti pentru telefon mobil sau casti speciale, fara fir, cu conexiune Bluetooth.

- Echipamente proiectate si testate special pentru inregistrarea video a traficului: camerele auto DVR

Dorinta de a impartasi instantaneu experientele de drum cu prietenii sau colegii au aparut situatii cu adevarat grave: accidentele cauzate de utilizarea telefonului mobil pentru a transmite Live pe retelele sociale.

Desi o camera auto DVR nu transmite live, este singurul echipament creat special pentru inregistrarea video a traficului, din interiorul masinii, care nu necesita interventia soferului in timp ce este la volan, dar permite partajarea ulterioara a inregistrarilor.

Acest gadget se fixeaza la inceputul calatoriei, iar modelele echipate cu WiFi iti permit sa faci share pe FB, Instagram etc, prin intermediul aplicatiei dedicate.

Sursa foto: Image by petto123 from Pixabay / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri