De ce este important să cunoști istoricul unui telefon second hand? Telefoanele second hand sau reconditionate reprezintă o soluție preferată de mulți utilizatori din punct de vedere al costurilor. Atunci când cumperi un telefon sh, poți beneficia de aceleași funcții avansate pe care un telefon nou le are, dar pentru care vei plăti o sumă considerabil mai mică.

Cu toate acestea, atunci când optezi pentru telefoane sh sau recondiționate, există riscul să cumperi un telefon care doar arată ca unul nou, dar nu funcționează corespunzător. Există situații în care telefoanele la mâna a doua sunt de fapt telefoane furate și au diverse defecțiuni care pot fi omise ușor de către un non-profesionist. Așadar, dacă vrei să aflii cum poți face o verificare amănunțită a telefoanelor furate și cum poți cumpăra un telefon la mâna a doua care chiar funcționează, atunci acest articol îți va răspunde la întrebări.

De ce este important să cunoști istoricul unui telefon second hand?

Pe piața din România există numeroase magazine care cumpără telefoane folosite. Cei mai serioși operatori fac o verificare detaliată a telefonului după Imei pentru a se asigură că acesta funcționează în parametri normali și poate fi revândut. Astfel, pot obține informații complete despre istoricul telefonului și pot identifica eventualele probleme pe care ar putea să le aibă.
Atunci când cumperi telefoane la mâna a doua, este important să primești informații despre istoricul acestuia. În cazul în care telefonul are anumite probleme ce necesită service GSM, vei putea negocia prețul final ținând cont de investiția pe care trebuie să o faci pentru a-l repara. Pentru piese de schimb de calitate premium, dar și pentru servicii de reparații GSM în Arad sau la tine acasă, poți conta pe echipa Flacăra3.

Tips&tricks pentru verificarea telefoanelor furate

În cazul în care suspectezi că telefonul mobil la mâna a doua care te interesează este furat, iată câteva tips&tricks pe care le poți folosi pentru verificarea codului imei pentru un telefon Samsung sau a seriei unui telefon iPhone:
• Codul imei nu se potrivește - dacă vrei să aflii cum să verifici seria unui telefon, este important să verifici codul menționat în software-ul telefonului versus cel înscris pe carcasa acestuia. În cazul în care acestea nu sunt identice, atunci poți risca să cumperi un telefon furat;
• Accesoriile sunt diferite față de cele originale - dacă vei cumpăra un telefon care are și ambalajul original, este important să verifici dacă accesoriile sunt împachetate și ele în ambalajul original. De asemenea, în cazul în care accesoriile nu sunt cele originale, atunci este posibil ca telefonul să fie furat;
• Telefonul este blocat pe un cont necunoscut - atunci când cumperi un telefon mobil la mâna a doua, acesta trebuie să fie resetat la setările din fabrică și să îți permită să te conectezi la contul tău Android sau în iCloud. În cazul în care telefonul tău este deja conectat la un cont și este blocat, atunci este posibil să fi cumpărat un telefon furat și să nu îl poți folosi.

Cum poți verifica dacă un telefon de vânzare la mâna a doua a fost reparat?

Atunci când cumperi un telefon mobil second hand, este posibil să găsești un telefon care a fost recondiționat. Înainte de a detalia care sunt semnele pe care să le urmărești pentru a verifica dacă un telefon a fost reparat, este important să înțelegi ce înseamnă termenul de “refurbished” și ce înseamnă un telefon recondiționat.
Termenul “refurbished” se referă la recondiționarea unui telefon mobil care a trecut printr-un proces complex de mentenanță, reparații și curățare înainte de vânzare. Telefoanele recondiționate funcționează în parametri corespunzători și pot beneficia de garanție. Dacă ai cumpărat un telefon mobil care necesită piese de service GSM pentru recondiționare, le poți comanda din magazinul online Flacăra3 la prețuri extrem de avantajoase. De asemenea, pentru a te bucura de telefonul tău mai mult timp, poți comanda huse pentru telefoane care vor contribui la protejarea dispozitivului în cazul unui accident.

Tips&tricks pentru a verifica dacă un telefon mobil a fost reparat

Există câteva aspecte la care să fii atent/ă atunci când îți dorești să faci o verificare amănunțită a unui iPhone sau telefon Samsung original. Iată cum poți verifica vechimea telefonului tău și dacă acesta a fost reparat:
• Verifică aspectul față-verso al telefonului - primele detalii pe care le poți verifica sunt legate de partea estetică. Poți verifica dacă prezintă urme de zgârieturi pe față și pe spate, dar și pe laterale. De asemenea, poți verifica dacă butoanele de pe laterale se activează ușor și dacă telefonul tău reacționează rapid la comanda lor.
• Verifică bateria telefonului - în cazul în care telefonul a avut contact cu apa, semnele acestui eveniment vor fi vizibile pe baterie. Dacă se poate scoate din telefon, vei observa umflături sau semne de culoare rozalie direct pe baterie. Pe de altă parte, la un telefon iPhone, poți verifica acest aspect printr-un indicator specific, denumit Liquid Contact.
• Verifică nivelul de calitate audio - poți testa cât de bine se aud difuzorul și microfonul dacă vei iniția apeluri sau dacă te vei suna pe respectivul telefon de pe un altul.
• Verifică și porturile pe care le are telefonul - încearcă să conectezi cablul de încărcare la portul telefonului tău pentru a vedea cât de rapid reacționează și dacă se încarcă. De asemenea, poți verifica porturile și vizual pentru a vedea dacă au acumulări de praf și mizerie.
• Verificare cod imei - dacă vrei să faci o verificare a codului imei pentru un telefon Samsung, Huawei sau alt tip de telefon, poți accesa setările telefonului. Acest cod este scris și pe carcasa telefonului și trebuie să corespundă cu cel din setări.

În cazul în care telefonul tău nu a fost reparat corespunzător și ai nevoie de piese de schimb, poți contacta echipa Flacăra3 și să comanzi piesele de care ai nevoie. De exemplu, poți comanda un difuzor pentru cască telefon sau un difuzor speaker. În magazinul online, vei găsi și bandă flex pentru placa de bază sau baterii și acumulatori pentru telefoane.

Ce înseamnă clonare telefon?

Atunci când cumperi un telefon second hand, este important să faci o verificare detaliată a documentului de garanție pentru telefon și să verifici dacă acesta este cu adevărat original. Există numeroase situații în care un telefon poate părea original, dar de fapt sistemul acestuia a fost clonat pe un alt dispozitiv. Așadar, clonarea telefonului presupune procesul prin care identitatea unui telefon mobil este copiată pe un alt dispozitiv.
Pentru a verifica dacă un telefon mobil este clonat, poți urmări câteva tutoriale pe YouTube care îți vor spune care sunt elementele de verificat. Pe lângă verificarea unui telefon iPhone sau Samsung după imei, este important să atent/ă și la alte elemente cum ar fi carcasa, software, greutatea pentru a te asigura că telefonul pe care vrei să-l cumperi nu a fost clonat.

Bucură-te de un telefon second hand la performanța unui dispozitiv nou!

Acum că ai aflat ce să verifici când cumperi un telefon second-hand, este important să știi că și tu îți poți vinde telefonul vechi pentru a recupera o parte din bugetul pe care îl investești în cumpărarea unui telefon sh. Poți găsi online informații despre locurile unde poți vinde telefoane vechi sau stricate și care ar putea fi prețurile pe care le obții pentru acestea.
De asemenea, în cazul în care alegi un telefon mobil second hand care are nevoie de reparații, poți comanda piese service premium din magazinul online Flacăra3. Mai mult, echipa Flacăra3 oferă servicii de reparații telefoane, folosind piese și accesorii compatibile cu telefonul tău mobil sau chiar piese originale. Explorează ofertele disponibile în magazinul online flacara3.ro.

Sursa foto: flacara3.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri