Inteligența noilor tehnologii AI va depăși inteligența umană până la sfârșitul anului viitor, este de părere miliardarul Elon Musk. Acesta spune totuși că există o condiție ca acest lucru să se întâmple: „oferta” de electricitate și hardware trebuie să poată satisface cerințele tehnologiei, scrie Financial Times.

"Părerea mea este că vom avea o inteligență artificială care va fi mai inteligentă decât orice om, probabil la sfârșitul anului viitor. În următorii cinci ani, capacitățile inteligenței artificiale o vor depăși probabil pe cele ale tuturor oamenilor”.

Elon Musk, fondator Tesla și SpaceX.

Elon Musk a fost în mod constant optimist în ceea ce privește dezvoltarea așa-numitei „inteligențe artificiale generale” - AGI: instrumente de AI atât de puternice încât pot învinge cele mai inteligente și pregătite persoane din orice domeniu.

Unele dintre cele mai îndrăznețe previziuni ale lui Musk, cum ar fi lansarea unor mașini Teslas cu conducere autonomă și aterizarea unei rachete pe Marte, nu s-au îndeplinit încă. O serie de descoperiri în materie de inteligență artificială din ultimele 18 luni, inclusiv lansarea unor instrumente de generare video și a unor chatbots mai capabili, au împins frontiera inteligenței artificiale mai repede decât se aștepta.

Demis Hassabis, cofondatorul DeepMind de la Google, a prezis la începutul acestui an că AGI ar putea fi realizată până în 2030. Ritmul de dezvoltare a fost încetinit de un blocaj în aprovizionarea cu microcipuri, în special cele produse de Nvidia, care sunt esențiale pentru antrenarea și rularea modelelor de IA.

Musk a jucat un rol central, și adesea controversat, în dezvoltarea de noi instrumente de inteligență artificială în ultimul deceniu. El a fost cofondator al OpenAI în 2015, dar a părăsit compania în 2018, după ce s-a certat cu directorul executiv și cofondatorul Sam Altman cu privire la direcția de cercetare. Musk a dat în judecată OpenAI și pe Altman pentru încălcarea contractului în luna martie, susținând că au compromis misiunea declarată a start-up-ului de a construi AI în beneficiul umanității - o afirmație pe care OpenAI a negat-o cu tărie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri