Asigurarea mai multor surse de venit reprezintă un obicei care te ajută să ai o situație financiară stabilă. Dacă ești în căutarea unor noi surse de venit, pe lângă salariul pe care-l incasezi lunar de la locul de muncă, poți apela la ChatGPT pentru „inspirație” și pentru a-ți contura un plan de acțiune mai bine structurat.

Răspunsurile oferite de ChatGPT nu trebuie să fie literă de lege pentru tine, ci mai degrabă sugestii pe care să le iei în calcul și să extragi informațiile relevante pentru planurile tale sau idei la care nu te-ai fi gândit până atunci.

Pentru a primi răsunsuri cât mai bune de la ChatGPT este important să îi dai cât mai multe detalii ajutătoare. De exemplu, poți începe acest proces, de a descoperi metode prin care să faci bani în plus, prezentându-i resursele pe care le ai la îndemână. Conform Forbes.com, poți formula solicitarea în felul următor:

„Aici sunt o serie de resurse pe care le am: (incluzi detalii despre banii pe care ești dispus să îi investești sau venitul tău lunar, timpul pe care-l poți acorda, aptitudinile și cunoștințele pe care le ai etc). De asemenea, sunt o persoană (aici poți include câteva caracteristici ale personalității tale, precum faptul că ești o persoană muncitoare, dedicată, încrezătoare etc.).Îmi poți face o listă cu cele 5 resurse, în funcție de cât de utile sunt, pentru a obține o nouă sursă de venit? Pentru fiecare dintre ele, explică-mi de ce este utilă și cum pot face în așa fel încât să profit cât mai mult de pe urma ei.”.

După ce obții răspunsuri la solicitarea de mai sus, vine momentul în care pornești în căutarea unor idei de business care să îți genereze noi surse de venit. Un bun punct de plecare constă în a prezenta care sunt pasiunile tale și cercurile în care te învârți. Forbes.com recomandă formularea unei solicitări precum:

„Principalele mele pasiuni și lucrurile de care sunt interesat sunt(completezi cu pasiunile și interesele tale), iar grupurile din care fac parte includ persoane ce(descrii tipul de persoane care fac parte din aceste grupuri). Având în vedere ce știi despre resursele pe care le am, îmi poți sugera 10 idei care mă pot ajuta să obțin noi surse de venit? Obiectivul meu este acela de a investi (adaugi numărul de ore pe care vrei să-l dedici săptămânal) în acest proces și as dori să imi ofere (suma de bani pe care o dorești într-un anumit interval de timp)”.

Analizează recomandările primite de la ChatGPT, alege-o pe cea care consideri că ți se potrivește și pregătește planul de acțiune pentru a transforma ideea într-o adevărată sursă de venit. Pentru a face acest lucru, îi poți cere chatbot-ului să îți genereze un plan, pas cu pas, legat de modul în care trebuie să acționezi pentru a pune ideea în practică.

„Aș vrea să analizez această idee în detaliu. Oferă-mi un plan în zece puncte care detaliază fiecare pas pe care ar trebui să-l fac pentru a avea succes. Ține cont că vreau să lucrez (adaugi numărul de ore pe care ești dispus să-l investești) pe săptămână pentru această idee”.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri